Nihal Menzil: Sakine’yi canlandırmasaydım Neriman’ı oynamak isterdim

Nihal Menzil: Sakine’yi canlandırmasaydım Neriman’ı oynamak isterdim
Fotoğraflar: Sinan Arslan
İkinci Bahar dizisiyle yollarınız nasıl kesişti?
Yayıncı kanal ATV’de yayınlanan bir magazin programında Türkan Şoray ve Şener Şen ile röportaj yapılmış. Onu izlerken, “Bu dizinin kadrosunda olmak vardı.” diye içimden geçirdim ama röportaj yayınlandığına göre kadrosu da tamamlanmıştır diye düşündüm. Ertesi gün bir telefon ve seçmelere çağırıldım. Tabii her yaştan yüzlerce oyuncuyla görüşüldü. Ben şanslı olanlardandım ve seçilmiştim.
 
İlk sezon Settar Tanrıöğen’le rol aldınız; ardından da Tarık Papuççuoğlu. Rol arkadaşınız değiştiğinde neler hissettiniz?
İlk sekiz bölüm Settar Bey’le (Tanrıöğen) çalıştık. Ardından bir yıl ara verdik çekimlere ve sonrasında tekrar başladık. O zaman Vakkas Resuloğlu, Tarık Papuççuoğlu olmuştu. Her ikisiyle de rahat çalıştım ama Tarık Bey’le daha uzun karşılıklı oynadığımız için yeri farklıdır tabii.
 

İlk set gününüzden önce nasıl bir hazırlık süreci oldu?
Uzun süre okuma provalarımız oldu. Bununla birlikte ilk çekim günü oğluma yuvalama yapmam gerekiyordu. Çekim öncesi nasıl yapıldığını öğrenmiştim. Ben evde yuvalama yapıyorum ve oğlum (Nedim Saban) eve gelmiş, kucaklaşıyoruz. Benim için böyle başlamıştı İkinci Bahar serüveni.
 
Biraz set ortamından bahsedebilir misiniz?
Usta oyuncuların olduğu bir sette her şey yolunda gider. Fakat İkinci Bahar setinin huzuru ve iç disiplini biraz da yapımcıyla alakalıydı. Sadece oyuncu kadrosu değil, tüm ekip saygı ve sevgi içinde çalıştı. Türkiye’de ilk defa bir dizide sinema filmi seti gibi her türlü konfor vardı. Usta oyuncular, şahane bir senarist kadrosu, işinde başarılı set ekibi, bize dizi boyunca yol arkadaşlığı yapan usta yönetmenlerimiz, dizimizin arkasında duran iyi bir kanal ve hem maddi hem de manevi olarak oyuncularını üzmeyen bir yapımcı; daha ne olsun!
 

En çok zorlandığınız ve en keyif aldığınız sahneler hangileriydi?
En çok zorlandığım sahne Şener Bey’le (Şen) ilk sahnemdi. Heyecandan elim ayağım titremişti. En keyif aldığım sahneler de yemek sahneleriydi. Hem kalabalık çalışıyor ve birbirimizi daha çok görüyorduk hem de yemekler olağanüstüydü.
 
Sakine Resuloğlu karakterini canlandırmasaydınız hangi rolü oynamak isterdiniz?
Güven Hokna’nın canlandırdığı Neriman karakteri.
 
İzleyici olarak İkinci Bahar’ın geneline baktığınızda en beğendiğiniz sahne için hangisini söyleyebilirsiniz?
O kadar çok ki ayıramam. İkinci Bahar’ın hikâyesi bir bütün olarak çok güzeldi bence.
 

Peki, bir bölümlüğüne yeniden tüm kadro bir araya gelse ne hissederdiniz?
Keşke olsa; şu an bu soruyu cevaplarken bile gözlerim doldu.
 
İkinci Bahar’ı kariyerinizden çıkarsak nasıl bir boşluk oluşur?
Büyük bir boşluk oluşurdu. İkinci Bahar’dan önce birçok dizide rol aldım ama izleyici beni bu işle tanıyıp sevdi. Yoksa Asmalı Konak’a kadar beklerlerdi.
 
Setten hiç hatıra aldınız mı?
Almadım ama zaten Sakine’nin giydiği kostümlerin çoğu bana aitti. Ve anı olarak hâlâ bir etek ve bluzu saklıyorum.
 
Peki, son çekim gününü sorsam; hatırlıyor musunuz?
İşte o an film koptu, hatırlamıyorum. Çünkü kendi sahnelerimin dışında da sete gidiyordum.
 
Benim atladığım, sizin eklemek istediğiniz herhangi bir şey var mı?
Herkesi çok ama çok özledim.

 

BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER