Kiralık Aşk'ın oyuncularına bir buruk veda: Rüzgar gibi geçtiler!

Virgo

Kiralık Aşk’ta herkes için bir şeyler olduğunu fark etmem; yabancı dizi bile izlemeyen, cuma iş çıkışı şaşmaz bir sinema ritüeli olan bir arkadaşımın bir cuma saat 22:00 sularında bana TV ekranından çekilmiş Koray Sargın videosu göndermesine tekabül eder. Koray Sargın, yerli komedilerin kıvamını tutturmayı ve o kıvamı bozmadan sürdürmeyi çok ender başardığı gizli kahramanlardandır.  Şahane bir detaydır Koray. Normal şartlarda hiç sevmediğim bu kalıpla tarif ettirir kendini bana; çünkü kendisi tam olarak yüzlerce incelikli detayın efsanevi bir karışımı olmasından ötürü Kiralık Aşk’ın belki de en şahane detayıdır. Başrolü olmadığı dizinin en efsanevi, belki yıllarca akıllara kazılı kalacak beli başlı anlarının önemli bir kısmında Koray’ın ya rolünün ya da bizzat imzasının bulunması; Kiralık Aşk izlemeyenlerin bile Koray’ı muhakkak bilip tanıması tesadüf değildir asla. Bu değerlendirmeyi istediğim kadar hakkaniyetle yapabilecek genişlikte bir yerli komedi repertuarım olmasa da, şunu yazarken haksızlık etmediğimi söyleyen iç sesime güvenirim: Oynayanın, oynadığı rolü kat kat yükselttiği karakterlerin arasında parmakla gösterebiliriz Koray Sargın’ı.

Onur Büyüktopçu, Kiralık Aşk’ın en büyük alamet-i farikalarından olduğuna inandığım casting’ine imzasını atıp iyi ki kenara çekilmemiştir. Onun oynamadığı Koray Sargın’ı abartılı ve itici bulmak için tonla sebep çıkarabilecek huysuzlukta ve müşkülpesentlikte bir izleyici olarak yazıyorum bunu. Koray abartılıdır çünkü. Sivridir, yorucudur, kulak ve göz tırmalayıcıdır. Karakter olarak sığlaşma ve o sığlığın içine vıcık vıcık batma potansiyeli oldukça yüksektir. Yanlış bir elde ışık hızıyla karikatürleşmesi kaçınılmaz olan bir tiptir Koray. Koray’a, böylesine sivri bir karakter için çok ayrıştırıcı olan üç boyutluluğunu katar Onur Büyüktopçu. Abartısının içindeki doğallığını, absürtlüğünün içindeki sahiciliğini katar. 

Ve onu şahane bir detay yapan diğer şey de,  karakterlerin ve dolayısı ile oyuncuların neredeyse hepsiyle olan müthiş sinerjisidir. (Siz ağladığına asla bakmayın, küçük İso dahil) Ömer’le Koray, Sinan’la Koray, Defne’yle Koray; hatta Şükrü’yle Koray ve İso’yla Koray sahnelerinin her birinin ayrı ayrı tadından yenmez olması tesadüf olamaz. Seneler sonra kendisini yolda görüp, ağzınızdan bir adet (zamanında Defne’nin Ömer’e söylediği tonda) “ben sizi çok özledim” kaçırsanız; sizinle bile 3-5 dakika kesintisiz Koray Sargın doğaçlayabileceğini düşündürür. Ve evet, hüzünlendirir. Şu an yazara yaptığı gibi. Teşekkürler Koray Sargın, teşekkürler Onur Büyüktopçu. Tüm Kiralıkçılar adına çok teşekkor edoyorom. 

Dilara Pamuk 

Masalsı tüm yönlerine rağmen, buram buram gerçeklik kokan Kiralık Aşk'ın, gerçek olamayacak kadar komik karakteridir Koray Sargın. Ve hiç süphesiz, Kiralık Aşk'ın en sevilesi ayrıntısı Onur Büyüktopçu'nun mimikleridir. Koray'ı efsaneleştiren kağıt üzerine yazılı repliklerden daha fazlasıdır çünkü. Bizzat Onur Büyüktopçu canlandırdığı Koray'a yüzündeki her bir zerreden, ses tonuna hatta ellerine kollarına kadar çok şey katar ve siz başka hiç kimseden daha iyi "Bombelere gel!" cümlesini duyamazsınız. Kimin yanına koysanız yakışır, hatta farklı oyuncularla aynı kadraja girsin diye beklenti yaratır, hikayedeki bir olayı onun duyduğunda vereceği tepki merak edilir ve böylece kısa zamanda zirveye adını yazdırır Koray Sargın. Samimidir, sıcaktır, içtendir, masumdur, arkadaştır, dosttur, kardeştir. Küçük bir sahne bile Koray Sargın ağlaması ile unutulmaz kılınmak şartıyla kazınır hafızalara. 

Farklıdır Koray Sargın. Aptal gözükür ama aslında çok zekidir. Gıybetlere doyamaz ama oturup herkesin gıybetini yapmayacağını bilirsiniz. Hiçbir şeyi umursamıyor gözükür ama aslında her şeye değer veriyordur. 

İşte bu ve bunun gibi bir çok karakter analizinin, dile gelmeden izleyiciye geçmesinde en büyük pay Onur Büyüktopçu'ya aittir. Hissettirir. Koray'ın kalbinin kırıldığını, canının sıkıldığını, oyun oynadığını, doğruyu söylediğini, çok mutlu olduğunu her zaman hissettirir Onur Büyüktopçu. Castını yaptığı herhangi bir işe tesadüfen Koray için en uygun cast olarak kendini bulur ve o işin yıldızı olur işte. Zübeyir müziği verir ve rüzgarıyla bir Koray Sargın geçer ekranlardan. Koray Sargın geçer gider belki ama bıraktığı iz silinmeyeceği gibi hem gidişi üzer hem de tanımış olabilmekten ötürü mutlu hissettirir. Sahi, bir Koray Sargın kaç kez çıkar insanın karşısına? Şanslıyız! <3

Yazı devam ediyor...

BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER