Benim küçükken gözlerim maviydi taam mı!
Kurt Seyit ve Şura: Bile Bile Lades
12 Aralık 2014
Şura sen neden böylesin?
Şu ana kadar bütün söylediklerimden yola çıkarak diyebilirim ki, Kurt Seyit ve Şura’nın yapım sürecinde yapılan en büyük hata Şura’nın karakter analizidir. Onun bu kadar silik, ağlak, mıymıytı bir tip olması... Evet, belki romandaki karakter bu şekilde olabilir, ama o zaman Kurt Seyit’i oynayacak Kıvanç Tatlıtuğ harici başka bir aktör bulmanız gerekirdi.
Ayrıca Şura’nın cast seçiminde de çok büyük hatalar olduğunu düşünüyorum. Farah Zeynep Abdullah çok güzel bir kız evet ama Slav ırkıyla ne alakası var? Slav kadınlarının o çıkık elmacık kemikleri, o sıva yapılmış gibi pürüzsüz cilt yok ki kendisinde. Ayrıca bir insanı Rus yapmak için saçını sapsarıya boyatmanız yeterli değil, hele de gözleri renkli değilken!
Bütün bunların üstüne seyirci her iki üç haftada bir sizin 'Rus' karakterinizi 'dip boyası' gelmiş bir şekilde karşısında görüyorsa, o karaktere inanmasını bekleyemezsiniz. Saç rengi konusunda yapımda yaşanan teknik sorunlar ya da tercihler ne olursa olsun halkın gözünde yaşanan sadece "dip boyası" sorunudur.