Kısa yaşamışlıklar, yaşamamışlıklardan daha iyidir*
Hep bir şeyleri bekliyoruz bu hayatta harekete geçmek için. ‘’Şu gün gelsin yapacağım, bu kadar kazanırsam belki tatil yaparım’’ diyerek hayatı, yaşamayı erteliyoruz. Sonra bir gün geliyor ki her şey için çok geç kalmışız. Önümüze gelen şansı elimizle itmişiz meğer. Ah etmekten, üzülmekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Bugün aslında bu yazıya çok başka cümlelerle başlamak niyetindeydim. Daha neşeli, pozitif… Ama hayatta hiçbir şey umduğumuz gibi gitmiyor maalesef. Bir an geliyor ki yaptığın planlar, bir bir çöpe gidiyor.
 
Haftalardır sözünü ettiğim doğum günüm geldi çattı sonunda. Size her zaman ki gibi umutlu şeyler yazmak isterdim ama maalesef içimden gelmiyor. Bugün, 23 Ekim, benim için hem mutlu, hem de arkadaşımın intihar haberini gazeteden okuduğum için berbat bir gün. Karmakarışığım, bir yanım bahar bahçe, diğer yanım sonbahar. Şimdiden bu karışık ruh halimin yansıdığı yazı için sizlerden anlayış rica ediyorum.


Bu fotoğrafın yazıyla alaka yok, öyle bakalım da içimiz açılsın diye konulmuştur!
 
Aslında bölüm de benim kadar karmaşıktı. Denk mi geldi, ben mi öyle anladım, bilemiyorum. Her şey arapsaçına döndü. Kimse net değil, bir karar aşamasında her karakter. Defne ne gidebiliyor, ne tam kalabiliyor. Ömer’in hali Defne yüzünden ortada. Defne bir karar verse, her şey onun için de netleşecek. Yasemin verdiği kararları sorguluyor, Sinan ise yaptıklarının bedelini ödeme derdinde. Sizin de içiniz karardı değil mi birden böyle toplu görünce? Gelin teker teker inceleyelim en iyisi.
 
Bence tüm bu karmaşıklığın düğüm noktası: Defne! O ne istediğine, ne yapacağına bir karar verse her şey hallolacakmış gibi geliyor bana. Şimdilik iki senaryomuz var. İlki Defne Ömer’in yanında olmayı seçerseden başlayalım.
 
-Ömer mutlu olur, biz mutlu oluruz.
-Hayata daha pozitif bakan bir Ömer, dertlere daha iyi çare bulabilir.
-Böylece Yasemin de yanlış tarafı seçmediğine tam anlamıyla ikna olur.
-Koray eski depolarda klip çekmekten kurtulur.
-İz geldiği yere geri gider.
-Köşk Necmi ve Neriman’a kalır.
-Passionis kurtulur.
 
Ama madalyonun bir de diğer yüzü var. Ya Defne Ömer’i seçmezse? Daha doğrusu oyun yüzünden seçemezse?
BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER