Kiralık Aşk: Aşkın tasarım hali

Aralarında muhteşem bir uyum olmasına rağmen geçmişte yaşananların ağırlığıyla birlikte çalışmakta zorlanan Defne ile Ömer için ideal çalışma ortamı yaratmak adına herkes el birliğiyle uğraşıyordu. Son olarak “Tedbil-i mekanda ferahlık vardır.” düşüncesinden yola çıkarak yepyeni bir başlangıç yapmaları için çalışma mekanı olarak Sinan’ın evi belirlenmişti. Çok da doğru bir karar olmuştu bu. Gecenin bir saatinde yabancı bir mekanda Defne üstündeki tüm yüklerden kurtulmuş, eline kağıtla kalemi aldığı an başlamıştı çizmeye... Bir önceki gece yaşananlar ile kırılan kabuklar Ömer’in de ona eşlik etmesini sağlamıştı. Sanki hiç ayrılmamışçasına Ömer’in kolu Defne’nin arkasında yine “biz” olmuşlar ve aralarındaki ahengi kağıda dökmüşlerdi. Bazen Ömer’in istediği olmuştu çizim süresince, bazen de Defne’nin. Ama bir şekilde orta yolu bulmayı başarmışlardı gururlarından ve inatlarından vazgeçerek. Çizimler bitip de altına yan yana D ile Ö harfleri yazıldığında ise bu çizimle sanki bir barış anlaşması imzalamış gibilerdi. Beyaz bayrak ortaya çıkmıştı. Birlikte yaptığı çizimle ikisi de yeniden hatırlamıştı birlikte şahane olduklarını... Üstelik bunu anlayan sadece onlar değildi; çizimlerin kalıplarını yapmak için onları inceleyen Sadri Usta'nın da bu uyum dikkatini çekmişti:


USTA: Bunlar senin çizimlerin değil. Tamam sen de varsın ama başka bir ruh daha değmiş buna, seni tamamlamış.
ÖMER: Defne, birlikte çizdik.
USTA: Tabi. Başka kim seni ikna edebilirdi ki aynı masaya oturmaya. Demek çizmeye başladı?
ÖMER: Öyle.
USTA: Takım oldunuz, artık berabersiniz?
ÖMER: Değiliz. Olamıyoruz da...
USTA: Çizimlere bakınca bana pek öyle gelmedi.
 
Evet daha takım olamamışlardı ama yine de birlikte çizim yapmaya başladıkları ilk günden bu yana büyük bir ilerleme kat etmişlerdi. Ömer artık Defne’yi güvenmek istiyordu, Defne ise üstündeki tüm yüklerden kurtulup bir daha hiç ayrılmamak üzere Ömer’in yanına gelmek. Artık bir amaçları vardı hayata geçirmek için can attıkları...


 
Geleceğin kısa provası...
 
Defne’nin çizim yapma sürecinde Ömer’in bahçesinde dile getirdiği gibi; “Aşk bir milattır.” Ayrıca aşk hiç fark ettirmeden insanları değiştirir. Ömer’in hayatını da Defne’den Önce ve Defne’den Sonra diye ikiye ayırmak mümkün. Çizim yapmaya başladığı ilk günden beri annesinin aklında kalan hayalini kağıda yansıtan Ömer, gazeteciye aksini söylese bile Defne’nin hayatına girmesiyle birlikte ilham perisi koltuğuna Defne’yi oturtmuştu. Defne’den Önce döneminde hayata karşı daha keskin ve sert duygulara sahip bir Ömer vardı. Bu da çizimlerine yansıyordu. Ancak Defne ile birlikte çizileri de yumuşadı. Onun Defne’den önceki dönemlerini takip eden meslektaşı Fikret Gallo’nun Amerika’dan “Kadınla beraber yaşamadığı çok belli, kadın ruhunun inceliklerini gösterecek ruhu yok. Çok sert çizgileri var. Yabani.” sözlerini sarf etmesi de bundandı. Onun Ömer’i hiç tanımadan kilometrelerce uzaktan dile getirdiği bu sözler, bir anda tüm tasarım dünyasını etkisi altına aldı. Birlikte hazırladıkları koleksiyonla birbirilerine doğru büyük bir adım atan Defne ile Ömer’in ise tam ortasında yankılandı. Her kötü dönemde birbirine daha da sıkı sıkı bağlanan Defne ile Ömer’in yeniden kenetlenme zamanı gelmişti. Yaptığı tasarımlardan Ömer’in kadın ruhundan anladığını en iyi bilen Defne kendisinden hiç beklenmeyecek bir teklifi yaparak: “Beraber yaşayalım” demişti. Her ne kadar asıl amaç Ömer İplikçi’nin bir kadınla yaşayıp kadın ruhundan anladığını tüm dünyaya göstermek olsa da; ikisinin aynı çatı altında bir araya gelmeleri gelecek için bir nevi kısa evlilik provası niteliğindeydi. Gardıropta açılan yerler, yan yana duran diş fırçaları, mutfağı yeniden organize etmek, birlikte geçirilen vakitler vs. Özetle Ömer’in tasarım yeteneğine duyulan şüphe yine bir bahane olmuştu onlara bir araya gelmek için... Çizim yaparken hatırladıkları o muhteşem uyum, yaptıkları bu kısacık provada perçinleşmiş ve artık ne olursa olsun birbirlerinden ayrı olmak istemediklerini anlamalarını sağlamıştı: “Özledim, hem de çok özledim...”

Yazı devam ediyor...
BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER