Keşke zamanı tam da şu anda dondursaydık...
Tam manasıyla erkekler Mars’tan kadınlar Venüs’ten durumu mevcuttu o kavgada. Defne aslında orada geçmişi bahane edip, geleceği düşünerek soruyor o soruları. Kendisinin var olmadığı bir gün gelirse Ömer’in Fikret’e kayma ihtimalini sorguluyor. Ama Ömer de bunu bilmediğinden şimdiye etki etmesi mümkün olmayan geçmiş sorgusuna dair doğru olduğuna inandığı cevabı veriyor. Defne kızıl saçlarıyla simurg olup Ömer’in gönlüne konmuş zaten. Ömer’in hayatında turuncu bir devrimi gerçekleşmiş, gelecek için daha ötesi yok ki onun gözünde. İkisi de birbirlerinin farklı zaman dilimleri için konuştuklarının farkında olmadığı için de bu yanlış anlaşılma aradaki gerilimi yaratıyor.

Ömer biraz da haksız yere suçlanmasının verdiği hayal kırıklığı ve öfkeyle Defne’nin ikna edilmeye olan ihtiyacını fark edemedi. Bu kadar net ve doğrucu Davut bir adam olarak Defne’yi sakince ikna etmek istese de benzer cümleleri kurardı bana kalırsa. Ama hiç değilse biraz daha doğru bir tonda, biraz daha yumuşatarak söylerdi derdini. Ki zaten Defne, o öldürücü bekleme sürecinde kafasında kura kura kendi cevabını vermişti. Ömer “ömrüm boyunca ben yalnızca seni sevebilirdim” diye beylik bir laf etse dahi, “Yalan söylüyorsun işte!” diye püskürme ihtimali oldukça yüksekken gerçekleri böyle katı şekilde duyunca kırıldı. Halbuki beni kalbimden vuran, içtenlikle söylenmiş “Ben seni hiç kırmak ister miyim? Sen benim canımsın.” lafı burada gönül almak konusunda daha etkili olabilirdi. Yalan söyleme tabi de, güzel doğruları söyle. De ki mesela;

“İlk defa seninle bütünlendim, anlıyor musun
Anladım yaşadığımı her nefes alışta
Seninle geçtim bütün zamanlardan
Seninle var oldum
Eridim seninle bir sonsuz çalkanışta”**


Ayyh, bu kadar güzel bakma, sinirli kalamıyorum!

Defne’nin, Ömer’in bilmediği, korkularının yatıştırılması için o an ve sonrasında da daha büyük bir şeylere ihtiyacı vardı. Salt “seni seviyorum” yetmez bazen, “ “seni” seviyorum”u da duymak ister insan, bilse de görse de arada duymak ister. Çünkü böyle kriz anlarında sadece “çok sevmek” veya “güzel sevmek” karşı tarafa yetmeyebilir.  İnsan “hep” sevileceğini hissetmeye, kızgınlığının bile güzel olduğunu birebir duymaya ihtiyaç duyabilir. Yoksa “canımın içi” gibi son derece derin bir hitap bile arada kaynayabilir. Her ne kadar bu bölüm göremesek de bizim bir köşeye sıkışmış Defnemiz vardı aslında. Herkes üstüne gelirken, sıkışıp kaldığı labirentin içinde bir çıkış yolu bulamadığı için ezilip un ufak olan hani… Geçen bölüm Ömer’in onu sindire sindire, her hücresiyle sevişinden aşkına ikna olup sakinleşmişti. Ama ettikleri kavganın etkisiyle bu sefer de kaderin oyununa yenik düşmekten korkmaya başladı.

Evlenmek üzere olmak, bir ilişkinin, bir aşkın teminatı değil. İnsanın gönlü bu aşamada da, hatta evliyken bile bir başkasına kayabilir. Kabullenmesi kolay olmasa da çok insani bir durum. O yüzden aşkın varlığına ikna etmek için “Biz evlenmek üzereyiz Defne!” cümlesi yeterli bir argüman değil. Mesela evlenmek üzere olmak, Ömer’in, sırf Selim’in ona olan bakışlarını gördüğü için Defne’yi kıskanmasını veya o daha damat sıfatıyla o evde henüz misafir edilmemişken Selim’e kahveler sunulmasına bozulmasını önlemiyor. Ve bu kıskançlık Ömer’in Defne’nin aşkından şüphe ettiğini de göstermez. Çünkü bu hayatta sezgi denen bir şey var. Böyle kavgaya yol açan kıskançlık konularında iki taraf da kendini haklı görmeye meyillidir. Taraflar kendi hislerinden, yanlış bir şey yapmayacaklarından emin oldukları için ortada “kıskanılmayı” gerektirecek bir durum göremezler. O yüzden karşı tarafça bunun anlaşılamamış olmasına içerleyip hayret ederler. Ancak karşı tarafı kıskanırlar. Çünkü esasında o üçünü kişinin sadece “varlığından” rahatsız olurlar, herhangi bir şey yapmasa bile.
BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER