Şeytan'la el sıkıştın bir kere!

Gordon Arkham’dan çıkıp polis teşkilatına geri döndü. Döndü evet ama giderken teşkilattan bir polisi suçlayıp gitmesi geride bıraktığı polisler içerisinde öfkeye sebep olmuştu. Bu nedenle Bullock Gordon’ı mümkün olduğunca beladan uzak tutmaya çabaladı. Ama ne mümkün Gordon demek bela mıknatısı demek.

Bir depoda ceset bulunur ve bu ceset üzerinde Gordon kimsenin fark etmediği yeni model uyuşturucuları gördü. Ellerinde bir de görgü tanığı vardır ama bu tanık karakolda buldukları cesetle aynı yöntemle öldürülünce Gordon’un burnu yine teşkilat içi pis kokuları aldı. Yine teşkilattan bir polisi suçdı. Ancak Bullock ve polis şefini dinlemeyip yine erken kozlarını masaya döktüğü için tezgahın ortasında buldu kendini. Yakaladığı poliste de cesetteki uyuşturuculardan olmasına rağmen polis gizli görevdeymiş gibi gösterilir ve cinayetten yırtar.

Gerçekten bu iyilik karşılıksız olacak sanıyor musun Gordon?

İşte bu noktada daha fazla tahammülü kalmayan Gordon karanlık tarafa geçiş yapar, kendince iyi sebepleri olmasına rağmen. Pengueni görmeye gider. Penguen ise Mooney’in Falcone için güzel bir kadın aracılığı ile kurduğu tuzağı ispiyonlayarak, O’nu yakalatır. Falcone bunun karşılığında Penguen’e Fish’in barını verir ve adım adım istediği imparatorluğa yaklaşmıştır Penguen. O barda annesi ile kutlama yaparken Gordon kapıdan girer.

Bu anneden tabiki Penguen çıkar.

 Şeytanla el sıkışan Gordon Penguen’in nasıl çıkarcı bir çatlak olduğunu unutarak teşkilatın içerisindeki kirli polisleri yakalamasına yardım etmesi için ipucu bulmasını ister. Bu arada Penguen her şeyi “takdir” almak için yapmaya çalışa dursun, henüz tam anlamıyla bir imparator olmasına daha çok var sanki. Her zaferde çok çabuk sarhoş olan Penguen güvenliğini çabuk unutuyor. Arkasına Falcone’u almış olsa da karşına çok zeki bir kadın olan Fish’i aldığını unutmuş gözüküyor. Benden küçük bir hatırlatma ormanda en tehlikeli düşman yaralı dişi bir aslandır.

  Hayalim bir gün Fish gibi olmak.

Bu bölümün en şahane bölümü ise son sahne idi. Penguen’in adamı kirli polisi, O polisin yöntemleri ile korkutarak ve ailesini tehdit ederek bilgi aldı. Bölüm sonunda Gordon teşkilattan “bugün de kirli polislerin kıçına tekmeyi bastım” gururu ile evine giderken, O polis gelip Gordon’ın ayaklarına kapanınca Gordon’a sağlam bir yumruk atmış kadar oldu.

Daha önce Balon Adam bölümünde yaşadığı sorgulamayı bu bölümde de yaşadı Gordon. Gotham’ın kiri içerisinde ellerin kirlenmeden iyi olarak kalıp, Gotham’ın masum insanlarını koruyabilmek mümkün mü? Şimdilik iki sınavdan da kalmış gözüküyor Gordon. Bakalım vicdanı ve gururu arasında hangisine yenilecek?



 

>br>
BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER