Çok Satanlar: Hırs? Para? Aşk?

Çok Satanlar: Hırs? Para? Aşk?
Ethan: Akşam halı saha maçı için nasıl izin alacağım?
Olivia: Akşam yeni başlayan diziyi açar mı? ^^
Issız bir adaya düştüğünüzde yanınıza alacağınız 3 şey nedir?

Aşağıdaki soruların kaç tanesine evet cevabını verirsiniz?

Yukarıdaki görsellerden hangileri sizi tanımlıyor? Gibi çeşitli sorular çıkar karşımıza. Kimi sorulara o anda ne hissediyorsak o cevabı veririz. Kim sorulara ise bizi en yakından tanıyanlara sorma gereksinimi duyarız.

Şıklı/ tercihli sorulara cevap verme olasılığımız oldukça yüksek iken kendimize ait kısa ve cevabı basit olan sorulara karşı tedirgin olma durumumuz üst düzeydedir.

İşte bu noktadaki soru(n)larınıza Volkan Yosunlu’nun yönettiği Çok Satanlar oyunu yetişip ilk dakikadan itibaren izleyiciyi kendi dünyasının içine alıyor. Bir tarafta müstehcen anılarıyla şöhreti yakalayan Ethan. Diğer tarafta edebi yeteneğine rağmen tanınamayan Olivia. Bir pansiyon odasında karşılaşmaları ve sonrasında bizim önce kendimizi sorgulamamız gerektiğini, gerçekte neler istediğimizi bulmamızı sağlamalarıyla devam ediyor. Oyunu ister bir tarafı tutarak izleyin ister iki tarafa da hak vererek izleyin. Ya da ikisi de haksız olsun. Yalnız sonucun tek noktada birleştiğini göreceksiniz.


Merak eden varsa tarafım belli: Ethan. ^^

Oyunun konusu ilk okuduğumda “İnternet çağında mahrem olanın sınırları bulanıklaşırken, çağa ayak uydurmak diye nitelendirilen kariyerist hırsın sınırları nedir?” cümlesiyle beni çeken Çok Satanlar oyunu hayatı bildiğin gibi yaşa, değer verdiklerin belki de değer vermemen gerekenlerdir. Dedirttirdi.

Asıl istediğimizin ne olduğunu bildiğimizde hayatın daha güzel geçeceğinin garantisi elimizdeyken yalanlarla belki de hırslarla ya da kariyer uğruna neleri sattığımızı “çat” diye önümüze koyuyorlar. Tek perdelik oyunlar bana genelde daha sıkıcı biraz daha zorlayıcı gelir. Oysa seçilen kostüm ve dekorlar o kadar net ve sadeydi ki oyunculukları keyifle izledim. Üstelik Çok Satanlar oyunu biterken biraz daha devam etseydi daha söylenecek çok sözleri vardı diye söylendim.

Ahmet Tansu Taşanlar ve Oya Unustası sizi Ethan ve  Olivia olduklarını o kadar inandırıyorlar ki oyun sonrasında onların hala karakterlere ait olduğunu sanıyorsunuz.

Üzerine konuşulacak, tartışılacak o kadar noktaları var ki böyle herkes izlesin de sadece ben mi taraf tutuyorum konuşalım istiyorum. 

Yemeden içmeye, gezmeden alışverişe aynı anda güzel soluk getiren Watergarden’ın içerisinde yer alan DasDas’taki oyun için fırsat yaratın, bilet bulun ve gidin izleyin. Tiyatro iyidir.

Sevgiler.

Oyun Künye Bilgileri:
Yazar: Laura Eason
Çeviren: İlksen Başarır
Yönetmen: Volkan Yosunlu
Yönetmen Yardımcısı: Merve Tokgöz
Kostüm Tasarım: Ezgi Ayvalı
Işık Tasarım: Ayşe Ayter
Dekor Tasarım: Özüdoğru Cici
Oyuncular: A. Tansu Taşanlar, Oya Unustası

BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER