Ay tansiyonum yerlerde şu an...
Her ne kadar, başta tıpkı Bedia Hanım gibi “Boşansana bu adamdan, bu inat niye?” desem de, hiçbir zaman kendi ayakları üstünde durmamış ve buna hiç ihtiyaç duymamış olan Süreyya’nın çekincelerini artık anlayabiliyorum. Yine de Bedia Hanım’ın düşündüğünün aksine, “Korkunun ecele faydası yok.” sözü doğru aslında. Ecele "faydası" yok, zira fayda olumlu bir anlam taşır. Anlatım bozukluğu yaptınız orada, gözümden kaçmadı. (Açık öğretim Türkçe dersine hoş geldiniz!) Korku, eceli değiştiremez veya yok edemez. Ancak korkunun ecele "etkisi" var. Çünkü korku öyle bir şey ki insanın içini kemirir, zamanla tüm hareket alanını kısıtlar. Ve esas bu ürkeklik, bu hareketsizlik insanı öldürür.

Çok sevdiğim bir söz vardır; akıllı köprüyü nasıl geçeceğim diye düşünürken deli suyu aşarmış. Bazen gerçekten de deli olmak, suyun içine bodoslama atlamak gerekiyor. Tamam, birden atlayamayabiliriz ama hiç değilse kıyıdan kıyıdan girip suya alışmayı denemeliyiz. Bedia Hanım da benzer bir şeyi söyledi aslında; asıl en korktuğunu yapacaksın, düşünmeyeceksin, gözü kapalı atlayacaksın bazı durumlarda. Çünkü en korktuğunun üstesinden gelirse insan, onu daha başka ne yıkabilir ki? Eh üstesinden gelemezse de zaten başından beri farkında olmadan kendini hazırladığı durumun içine düşmüş olur en kötü. Yine de bu yenilmezlik zırhına, “Artık beni asla yaralayamaz hayat eğer istemezsem/Yıllar beni kolay yakalayamaz ben durup beklemezsem”* özgüvenine sahip olmak için denemeye değmez mi?

Metin’in eline bıraktığı hayatının dizginlerini geri almak aslında öyle çok da zor bir şey değil. Ne kadınlar var, hiçbir dayanakları veya güvenceleri yokken hayata sıfırdan başlamayı tercih ediyorlar; sırf aldıkları nefesi doya doya, özgürce içlerine çekebilmek için. Üstelik Süreyya o kadar da yalnız ve çaresiz değil; çocukları var, sağlam bir avukatla geri alabileceği mirası var. Ona bunları hatırlatacak bir tetikleyici güç lazımdı ki, bu da Bedia Hanım vasıtasıyla Levent Bey oldu. Levent Bey, Süreyya’ya özgüven ve cesaret yüklerken birazcık da anne şefkati yükleyebilir misiniz acaba? Çünkü o kısmın da doldurulmaya çok ihtiyacı var. Zira minik bir kız çocuğunun canı acıyor diye öteki çocukların da saçlarını çekip onları ağlatmasını hoş karşılayamıyorum.


Piiiis Metin -.-

Metin gibi, en hafif tabirle, kötü bir koca ve ilgisiz bir babaya dair harcayacak tek kelimem yok ama Işıl için söyleyecek bir iki cümlem var. Ben Işıl ile hiç empati kuramıyorum ya! Halbuki yaptıklarını onaylamasam da her şeyi kabul eden “çok aşık bir kadının” durumuna üzülebilirim aslında, tabi bize iyi yansıtılabilse. Evli bir adamla birlikte olmasını yargılama hakkına sahip değilim, ama dediğim gibi bunun nedeni olarak aşkın yansıtılmasını tercih ederdim. Aşkına sahip çıkmak uğruna her şeyi göze alan fakat bu arada yaşadıklarından dolayı zaman zaman üzülen ama yine de yoluna devam eden bir karakter olsaydı izlemesi daha keyifli olabilirdi benim açımdan. Bu haliyle, bence sadece sığıntı ve yüksek sosyetede kendine yer açmaya çalışan vasıfsız bir insan gibi duruyor ve bu da karakteri benden fersah fersah uzaklaştırıyor.

Son söz olarak; dizinin kare ası gençlerin dostluklarını da aşklarını da başından beri pek bir seviyorum. Kerem zaten bay doğru. Ama bu doğruluğu hiç yapay gelmiyor bana. Cansu’ya da, bilhassa annesi onu ailenin çirkin ördek yavrusuymuşçasına ötelediği zamanlarda, sarılasım geliyor. O merhametli yüreği ve sevilmeye hasret kız çocuğu bunları hiç hak etmiyor. Ece ve Mert’in ise resmen şeytan tüyü dedikleri cinsten tuhaf bir büyüsü var. Ece’nin içtenliği ve doğallığıyla, Mert’in samimiyeti ve çekiciliği birleşince ortaya şahane bir enerji çıkıyor. Cansu ve Kerem(KerCan mı diyeceğiz cadde çocuğu ismi gibi yoksa bankeri andıran CanKer mi?) ilişkisi hikayenin romantik ayağını oluştursa da Ece ve Mert’e de insan kapılmadan edemiyor. Bir çift daha romantik, diğer çift ise daha eğlenceli oldukları için ikisi de farklı lezzetler katıyor hikayeye. Tabi bu lezzetleri en uygun sofrada servis eden yönetmen Metin Balekoğlu’nun da hakkını vermek gerek. Bu arada Mert karakterini canlandıran Mehmet Ozan Dolunay’ı bir tek ben mi Burak Sağyaşar’a benzetiyorum acaba?

*Sertab Erener, İncelikler yüzünden
BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER