Kısa kısa: Yabancı dizi dünyasından haberler

Haftanın reyting analizi

Pazar günü 87. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. Neil Patrick Harris’in genellikle olumsuz eleştiriler toplayan sunumu ve bu seneki adaylıklarının çoğunun seyirciyle buluşamamış filmlerden seçilmiş olması reytingleri de etkiledi ve son yılların en düşük sonucu elde edildi. Artık şu töreni adam etmek için etkili çözümler üretmek gerek. Her sene daha sıkıcı ve çekilmez bir hal alıyor doğrusu... The Lego Movie’yi aday etmezseniz lanetim gelir seni böyle bulur işte, hak ettin ey Akademi!

Pazartesi günü ikinci sezonuyla büyük bir hayal kırıklığı yaratan Sleepy Hollow bir süredir devam eden kötüden hallice izlenme oranıyla yılı kapattı. Hala yenileneceğine inansam da geçen senenin en iyi yeni işlerinden birinin geldiği hale çok üzülüyorum.

Salı günü benim için hüzünlerle doluydu. Hem güzelim Marvel’s Agent Carter yine ortalama bir reyting ile sezonu kapattı (ki bence yenilenmeyecek), hem de tüm zamanların en iyi komedi dizisi Parks and Recreation tatlılıktan ölecek bir bölümle bizlere veda etti, hala gözlerim yaşlı. Fresh Off the Boat’ın hala çok iyi izlendiğini ve bunun beni çok mutlu ettiğini not düşeyim.

Perşembe günü yayınlanan How to Get Away with Murder finali dizinin sezon boyu aldığı izlenme oranı seviyesindeydi. ABC yazın kartlarını iyi oynarsa ve iyi bir tanıtımla ikinci sezona girerse Scandal gibi daha da büyüme potansiyeli olan bir dizi var elinde. Ama dizinin de daha iyi yazılmaya başlaması lazım, bu bir gerçek. Geçen hafta yayına başlayan The Odd Couple iyi bir reyting aldı ve kötü bir ilk bölümün ardından dibe çökmeyerek kanalı için sevindirici sinyaller verdi. Sezonun sonlarına yaklaştığımız için bu oranları biraz daha düşürse bile yenilenecektir. The Blacklist’e daha fazla sataşmayacağım diyordum ama NBC’nin en popüler dizisinin bir The Big Bang Thory TEKRARINI bile geçememesi bence içler acısı bir durum. Gelecek sezon NBC tükürdüğünü yalayacak mı, sanırım en merak ettiğim şey bu.

BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER