Jon Snow, kendisini Yabanılların önünde Sör Alliser Thorne, Olly ve kendisini hançerleyen diğer kişileri idama mahkum bırakırken bulur. Ardından Gece Nöbetçileri kumandanı olarak görevi Efkarlı Edd'e bırakır. Eski Şehir'e giden yolda Sam, Gilly'e kendisi üstat eğitimi alırken Gilly ve bebeğinin, Sam'in Menzil'deki Horn Hill'de yaşayan ailesinin yanında kalmasını ister. Bran görüşünde, Dorne'daki Neşe Kulesi'nin yanında babası ve Howland Reed'in Sör Arthur Dayne'i öldürdüğünü görür. Vaes Dothrak'da Daenerys, Dosh Khaleen'de yer alması için zorlanır. Varys, Astapor, Yunkai ve Volantis'in sahiplerinin Harpiyanın Oğulları'nı mali açıdan desteklediğini öğrenir. Kralın Şehri'nde Tommen, Yüce Rahip'le konuşurken Cersei ve Jaime de Lord Kevan ve Tyrellerin olduğu küçük konsey toplantısını böler. Arya eğitimini tamamlar ve sonunda gözleri açılır, ardından "hiç kimse" olur. Lord Umber, Kuzey'deki Yabanıllardan korunmak için Ramsay'den yardım ister, bunun karşılığında Rickon Stark ve Osha'yı hediye olarak getirir.
Sansa, Brienne ve Podrick, Kara Kale'ye ulaşır ve Jon Snow ile bir araya gelirler. Winterfell'da Osha, Ramsay'i öldürmeye kalkar fakat Ramsay daha erken davranıp onu öldürür. Jon ve Sansa, Winterfell'ı nasıl geri alacaklarını tartışır. Meereen'de Tyrion, Köle Körfezi'ndeki köle sahipleri ve tüccarlarıyla tanışır ve yedi sene içinde köleliği bitirme şartı koşar, bu da Missandei ve Gri Solucan'ı kızdırır. Serçeparmak, Vadi'ye dönerek buradaki askeri gücü Ramsay Bolton'a karşı çevirmeye çalışır. Kralın Şehri'nde Margaery, kardeşi Loras'ı hücrede ziyaret ederken Cersei, Jaime, Kevan ve Lady Olenna, Yüce Rahip'i bitirmeye yönelik planlar yapar. Theon, Demir Adalar'a ulaşıp Pyke'a gider ve ablası Yara'yı Kral Şurası'nda destekleyeceğini açıklar Daario ve Jorah, Vaes Dothrak'a ulaşır, Daario burada Jorah'ın gri hastalığını öğrenir. Daenerys, Khallarla buluşur ve Dosh Khaleen tapınağını ateşe verir. Tapınaktan yaralanmadan çıktığını gören tüm Dothraki halkı ona boyun eğer.
5.Bölüm - "The Door"
Sansa, ordu desteği sunan Serçeparmak ile buluşur. Sansa'nın dayısı Brynden Tully'nin de Nehirova'da ordu topladığını söyleyen Serçeparmak, Sansa tarafından reddedilir. Jon ve Sansa Stark, Kara Kale'den ayrılarak Kuzeyli ailelerden destek toplamak için yola çıkar. Braavos'da Arya ve kimsesiz kız eğitime devam eder, Arya'ya ikinci ve son şans verilir. Sadakatini kanıtlamak için tiyatro oyuncusunu öldürmesi gerekmektedir. Tiyatro oyununu izlerken babasını ve kardeşini canlandıranları objektif olarak izler. Duvarın Ötesi'nde Bran, Ak Gezenlerin, Ormanın Çocukları tarafından kendilerini korumak için yaratıldığını öğrenir. Kral Şurası'nda Euron Greyjoy seçilir ve yeğenleri Theon ve Yara'yı öldürme emri verir. Dar Denizin Karşısı'nda Daenerys, Jorah'ın gri hastalığını öğrenir. Meereen'de kızıl rahibe Kinvara, Tyrion ve Varys ile bir araya gelerek Daenerys'e destek vermek için teklif sunar. Bran'ın kendi yaptığı görüşte Gece Kralı ona dokunur ve işaretleyerek mağarayı korunaksız yapar. Gece Kralı ve emrindeki Ak Gezenler, wightlar mağarayı basarak Üç Gözlü Kuzgun'u, Ormanın Çocukları'nı ve Hodor'u öldürür.
6.Bölüm - "Blood of My Blood"
Bran ve Meera, Bran'in amcası olan ve Duvar'daki görevinde yıllardır kayıp olan Benjen Stark tarafından kurtarılır. Sam ve Gilly, Eski Şehir'e olan yolculukları sırasında Tarly ailesinin yerleşkesi olan Yüksek Tepe'ye uğrarlar. Sam'in babası Lord Randyll'in Gilly'yi Yabanıl olduğu için aşağılamasından sonra Sam onu da alıp Eski Şehir'e götürmeye karar verir ve giderlerken Yürekfelaketi adlı Valyria kılıcını da alır. Arya, öldürmeye çalıştığı oyuncuyu, zehiri içmemesi için uyarır ve Jaqen da kimsesiz kıza Arya'nın görevinde başarısız olduğu için öldürmesini söyler. Jaime, Margaery'yi İnanç'ın elinden almaya çalışırken Tommen'ın İnanç'a bağlandığını görür. Tommen, Jaime'yi Kral Muhafızları arasından çıkarır ve Edmure Tully'yi esir olarak tutan Walder Frey'e yardım etmesi ve Karabalık'ın elinden Nehirova'yı geri alması için gönderir. Daenerys, Drogon'u sürer ve Dothrakilere Dar Deniz'i geçip Westeros'u kendisi için feth etmesini söyler.
7.Bölüm - "The Broken Man
Jon ve Sansa, Winterfell'ı Ramsey Bolton’un elinden almak için Starklara sadık haneleri ziyaret etti. Kuzey’de savaş için desteklerini almaya gittikleri hanelerden, Jon ve Sansa’ya beklenen destek verilmedi. Lordlar daha önce Ron Stark’ın yapmış olduğu yanlışları hatırlatarak, Starklara destek vermeyeceğini söylediler. Jon ve Sansa’nın Ramsey’in ordusuna karşı ellerinde sadece Yabaniler ordusu ve Ayı Adalar’ın 62 tane şövalyesi var. Blakfish’e Brain ile haber yollayan Sansa, sayıyı yetersiz bulur ve destek için harekete geçer. Jon’a haber vermeden bir mektup yazar. Bu mektup olasılıkla Serçe Parmak’ın daha önce Sansa’ya vaad ettiği Arryn Vadisi şövalyeleri için yazılmış bir mektup. Kral Tomman’ın Nehirova’yı almak için yolladığı dayısı Jaime, savaşı başlatmadan önce anlaşmak için Blakfish ile Konuşmak ister. Görüşmeyi kabul eden Blakfish, Jaime’ye geçmişi unutmadığını hatırlatır. Jaime’ya asla geri adım atmayacağını söyler. Demir Adalar’ın varisi Greyjoylar ise amcalarından kaçırdıkları gemilerle, Meraan’a Ejderhaların Annesi ile anlaşmak için yelken açarlar.“Hiç kimse” olamayacağını anlayan Arya, Kuzey’e, ait olduğu yere dönmek için çalışırken, görevinde başarısız olduğu için Yüzsüz Adam Jaqen H’ghar’ın emriyle öldürülmek istenir. Arya, Yüzsüz Kız tarafından feci şekilde yaralanır. Arya’nın hayatta kalıp kalmayacağı belli olmazken, dizinin Tazı lakaplı, Arya’nın hem dostu hem düşmanı Sandor Clegane, sahnelere geri döner. Tazı’nın şimdilik kimin tarafında olacağı belli değil.
8.Bölüm - "No One"
9.Bölüm - "The Battle of Bastards"
10.Bölüm - "The Winds of Winter"