Görmek istediğim tablo <3
Onur ve Lale’nin çift olarak da bir problemleri var, o da konuşamamaları. Ben bu problemin de Lale’den kaynaklandığını düşünüyorum. Çift kelimesini de kullanmak yanlış olabilir aslında. Ama şu noktada daha önce de dediğim gibi, miras meselesini en baştan konuşmalıydı Onur. Ama Lale’nin ona güvenmediğinin ve onu anlamayacağının çok farkında olduğu için yapamadı bunu. Bu kısımda Onur’u suçlu bulabilirim. Peki ya Onur’un, çocuğun velayatini alacağını düşündüğü için, kafasında yargısız infaz yapıp, Onur’a düşman kesilen ve asla ama asla konuşmayan Lale?
 
Öğretmen olmuş ve öğrenciler yetiştiren bir kadın, ve akıllı olan her insan, duyduğu her şeye inanmayacağını, araştırması gerektiğini bilir. Lisedeki Edebiyat öğretmenimiz, siyaset konuşmayı çok severdi. Ama her seferinde de: “Ben size ne anlatırsam anlatayım, araştırmadan inanmayın.” derdi. Tamam paranoya derecesinde her şeyden şüphelenmeye gerek yok. Ama sevdiğiniz bir insan hakkında bir şeye inanmadan önce de, ona sormasını, araştırmasını bilmek gerekir. Üstelik Lale ve Onur evli. Ne kadar evli gibi yaşamasalar da, evliler.
 
Lale Hanım ağzına kira istemekten vazgeçti de, Onur’a laf arasında söyledi Emir’in velayatini alacakmışsın diye –Onur’u tanımadığının bir adet kanıtı daha- Onur kendini açıklayınca, ortak bir karara vardılar: Bundan sonra her şeyi konuşacaklar. Hadi bakalım! En son kavgalarında da, bir şey olduğunda Onur gidecekti evden ama annesinin evine dönen yine Lale olmuştu.


İsmet'le Kısmet geliyor ayol :) 

Lale’nin bu şekilde yazılmasına gerçekten üzülüyorum. Normal şartlarda, başrolün ikisini de, her şekilde seversin. Ama Lale o kadar tutarsız yazılıyor ki, bu durumda onunla empati kuramıyorum. Davranışlarının zemini yok çünkü. Ben olsam, daha önce de söylediğim gibi, Lale’nin duygu karmaşasını gösteririm. Onur ona yaklaştığında heyecanlandığını gösteririm. Böyle karşısında duvar gibi değil de, ceviz gibi gösteririm. Kabuğu var ama, içi yumuşak. Eğer böyle yazılsa, herkes Lale’ye hak verir, ona anlayış gösterir.
 
Bu arada, fark ettiyseniz –ki edilmeyecek gibi değil- Demet Özdemir’in ses tonu normale döndü. Artık eskisi gibi, çocuksu değil, normal konuşuyor. Bu da güzel bir ilerleme bence. Yalnız güzelim kızcağızın yüzüne basıyorlar aydınlatıcıyı, basıyorlar aydınlatıcıyı. Lale’nin yüzü sürekli ruh gibi. Uykusu varmış da, hastaymış da, direnmek zorundaymış gibi. Rica ediyorum artık şu duruma bir el atın. Daha renkli, daha canlı, enerjik gösteren makyajlar yapın.
 
Reklam filmini görünce, kıyameti koparır dedik Songül için. Nergis ondan hiçbir şey gizlememiş, yalan söylememiş gibi davrandı ve izin verdi. Üstelik bir de Koray’la tanışmak istediğini söyledi. Paraya sözde değer vermeyen Songül Hanım’ın, Samet için bin dereden su getirirken, Samet’e sebepsizce öfke beslerken –Lale’nin kime çektiği çok ortada galiba- Koray’la tanışmayı isteyip, gayet iyi davranmasına, Nergis’le yemeğe çıkmasına izin vermesine ve rahat davranmasına kaç puan? Samet’in suçu zengin olmaması mıydı? Onur kurtulamadı ama, Samet kurtulduğu için sadaka falan vermeli bence.
 
Samet ve Layla bana kalırsa şahane bir ikili oldu. Ama ben aralarında aşk olmasını istiyorum. Restauranttaki sahneleri de bölümün en güzellerinden. Samet biraz Nergis’ten uzaklaşsa, etrafına bakınsa, farklı bir ilişkileri olabilir aslında Layla’yla. Ya da bambaşka biriyle. Nergis’i, Samet’e zerre layık görmüyorum. O Koray gibi çıkarcılara layık. Ve bu kadar çok sevilmeyi hak etmiyor. Ve her zamanki gibi dileğim, Samet’e yaptıklarının cezasını çeksin. Hatta, Lale’nin başına geldiği gibi bir olay yaşasa, acaba Koray’dan hamile kalsa, o çok değer verdiği, Samet’i bir kalemde silmesine neden olan Koray Bey, sahip çıkar mı yaşananlara?
 
45.bölüme özel bir ilk daha yaşandı, Erol ilk defa Filiz’e içinden gelerek, “İyi ki varsın.” dedi. İçten sarıldı ve bebekleri görünce göz yaşlarını tutamadı.  Tahtalara vuralım tahtalara! Bölümün en güzel anlarından biriydi bence. Belki bundan sonra bambaşka bir Erol izleriz ne dersiniz? İsmet’le Kısmet’in, Erol’u “iyi”leştirmesi dileğiyle...
 
Haftaya görüşmek üzere.

 

BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER