Kısa kısa: Yabancı dizi dünyasından haberler

Haftanın reyting analizi

Pazar günü gerçekleşen Grammy Ödül Töreni seyircinin bitmek bilmeyen ödül törenlerinden iyiden iyiye sıkıldığını kanıtlayan bir izlenme oranı yakaladı ve geçen seneden daha düşük bir reyting aldı. Tabii bunda The Walking Dead’in geri dönüşünün de etkisi büyük.

Pazartesi günleri dikkat çeken tek bir olay var: Gotham’ın düşüşünün bir türlü önlenememesi. Daha ilk sezonda Joker kartını oynamalarının sebebini merak ediyorsanız tam üstüne bastınız. Dizi bunca ortalama altı bölümle seyircinin karşısına çıkmışken Joker durumu kurtarır mı, bilmiyorum. Tek bildiğim, diziyi zorlu bir ikinci sezonun beklediği.

Geçen hafta övgüler düzdüğüm Fresh Off the Boat bu hafta kendi günü olan Salı’ya taşındı ve izlenme oranını sevindirecek kadar yüksek tutmayı başardı. Zaten sezon ikişer bölümlük yayınlarla eritilirken bu seviye korunabilirse ikinci sezon cepte demektir.

Çarşamba günlerini resmen parselleyen Empire’ın bu hafta da izlenme oranlarını arttırarak tarih yazmaya devam ettiğini belirteyim. Artık ne söylenebilir böylesi başarıya, bilmiyorum… Umarım sonu Glee fenomeni gibi olmaz.

The Blacklist, Scandal karşısında yayınlandığı ikinci haftada resmen çöktü. Eğer gelecek hafta da sonuçlar böyle gelirse NBC’nin elinde dev bir sorun var demektir. Bu sezon tükürdüklerini yalayıp diziyi eski gününe taşıyacaklarını zannetmiyorum, bu gelecek sezonun hamlesi. Yine de daha sezonda epey bölüm varken The Blacklist’in daha da düşmesi ihtimali çok korkutucu olsa gerek. Dizinin yayından kaldırılma ihtimali yok, aklımızdan çıkaralım. Ama kanalın en popüler dizisinin aslında ne kadar kırılgan olduğunu görmek Herkül’ün kolunun kesilmesi gibi, iç karartıcı. Kötü olan bir şey daha var ki mini dizi The Slap çok kötü bir açılış yaptı, Allegiance ise bu hafta daha da düşüp iptalini neredeyse kesinleştirdi. Demek ki The Blacklist kendisinden önce ve sonra gelen dizileri izletecek kadar güçlü bir içerik değilmiş. Bu da dizinin itibarını yaralayan bir başka gerçek.

Cuma günü Constantine ilk ve yüksek ihtimalle son sezonunu önceki haftanın düşük reytinginden kurtulamayarak tamamladı. Grimm ile birlikte mükemmel bir ikili olacağını ve uzun yıllar yayında kalacağını tahmin ederken dizinin bu kadar izlenmeyişine şaşıyorum. İlk bölümdeki korku oranını koruyamamaları bunda bir etken olsa da yine de bu düşük izlenme oranlarını hak etmiyordu. Doğru zaman değilmiş demek ki.

Ayrıca, bu hafta kablolu yayın rekoru kırıldı ve Breaking Bad dizisinden çıkan Better Call Saul müthiş rakamlarla yayın hayatına başladı. 


BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER