İzleyecek dizisi kalmayanlara 10 dizi önerisi

4 – Skam (2015 – Günümüz, Norveç)

Skam bir Norveç dizisi. Üç sezonu tamamlamış olmasına rağmen kısa bir süre önce başladı ve şimdiden kendisine azımsanamayacak bir kitle edindi bile. 

Sıradan bir gençlik dizisi gibi görünse de aslında diğerlerinden farklı bir tarzı var, öncelikle her sezon belli bir karakterin bakış açısıyla işleniyor bu da seyirciye o karakterin bildiği kadarını öğrenme şansı veriyor. Bunun dışında kullandığı teknik de biraz farklı, mesela giriş-gelişme-sonuç gibi temel bir tekniği göz ardı ediyor. 

Feminizm, eşcinsellik, bipolar bozukluk gibi birçok önemli konu işlenirken, Oslo'da yaşayan gençlerin lise hayatlarına, arkadaşlık ilişkilerine, eğlencelerine de tanıklık etmemizi sağlıyor.

Henüz yükselmekte olan dizinin oyuncuları da oldukça genç, çoğu canlandırdıkları karakterler ile aynı yaşta bu da onlar bağ kurmamızı daha da kolaylaştırıyor. 

Kısa bir süre öncesine kadar hiçbir şekilde çevrilmesine izin verilmeyen dizi yavaş yavaş dünyaya yayılmaya devam ediyor, Türkçeye çevrilmiş halini artık kolayca bulabilirsiniz, oysa birkaç ay önce İngilizce altyazısını bulmak bile çok zordu. 

Dipnot: İçinde bir adet Noora Sætre bekliyor sizi, hayran kalınası, örnek alınası.



BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER