101- Bir kimseye zengin olmadığınızı "Semt bizim de ev kira." diyerek açıklayabilirsiniz.
102- Çok güzel / çok yakışıklı birisini gördüğünüzde, "Maaşallah! Seni kim neyle besledi böyle?" diye övgüde bulunabilirsiniz.
103- Saf birisiyle karşılaştığınızda, "Seni küçükken havaya atıp, tutmayı mı unuttular?" diye sorabilirsiniz, böylece doğuştan mı bu durum yoksa sonradan mı öğrenmiş olursunuz.
104- Bir kimseye çok sinirlenirseniz, "Seni derede çitilerim!" diye tepki verebilirsiniz.
105- Etrafındaki insanlardan farklı fikirde olan bir kimse, size düşüncesini danıştığında ona, "Herkes aynı yöne gidiyor diye o yol doğru olmak zorunda değil." diye, cesaret verebilirsiniz.
106- Normalde kilitli olmaması gereken bir kapıyı -özel bir iş için- kilitlediyseniz ve size nedenini soruyorlarsa, "Kilitlendi öyle, bazen hızlı vurunca kendi kendine kilitleniyor." şeklinde bir yalanla anı kurtarabilirsiniz.
107- Aşık olduğunuz insanı kıskandırmak için, onun yanında, en yakın arkadaşına, "Çok yakışmış. Bence hep böyle renkli şeyler giymelisiniz." diyebilirsiniz. Belki aşkınız karşılıklıdır ve o da bunun üzerine kendi kendine "Sakinleş, sakinleş, napıyorsun ya, sakinleş." der, belli mi olur?
108- Bir kimsenin suratına bakarak, durup dururken gülerseniz ve o size neden güldüğünüzü sorarsa, -ki sorar- "Gülüyor muyum ben?" diyerek, konuyu soğutmaya çalışabilirsiniz.
109- Aşk acısı çeken bir kimseyi, "Keşke aşk mahkemeleri diye bir şey olsaydı da bizi kendilerine aşık edenlerden hesap sorabilseydik." diyerek, teselli edebilirsiniz. Ya da beraber daha da kederlenirsiniz.
110- Bir kimse ısrarla sizinle aynı konuda buluşmuyor ve bunu sürekli tekrarlıyorsa, "Kaç tabi kaç, yine kaç..." diyerek, her şeyin farkında olduğunuzu gösterebilirsiniz.
111- Fotoğraf çektirirken gülümseyen sadece sizseniz, "Hayatım gülün biraz, cenaze evine gelmiş gibi bunlar da!" diye sitem edebilirsiniz.
112- Bir araya gelemeyen iki aşık kimse gördüğünüzde, "Çok mutlu olurdunuz! Kıydınız birbirinize!" diyerek, bu duruma siz de ağlayabilirsiniz.
113- Haketmediği halde yükselen insanlar gördüğünüzde, "Çirkinleşenler aldı başını yürüdü!" şeklinde tepki gösterebilirsiniz.
114- Kendinizin dünyanın en özel insanı olduğunuzu düşünüyorsanız, önünüze gelene, "Tatlım, yaşadığım dönemde yaşamış olduğun için çok şanslısın." diyebilirsiniz.
115- Bir kimse size, "Aşk olsun!" diye sitem ediyorsa, "Olmasın hayatım kırışıklık yapıyor." şeklinde, cool bir cevap verebilirsiniz.
116- Aşık olduğunuz kişi size "Aşk olsun!" diyorsa, "Olsun bence de!" diyerek, ilan-ı aşk edebilirsiniz.
117- Bir kimse öksürük krizine girdiğinde, "Su iç su, boğulacaksın." şeklinde bir ultimatom verebilirsiniz.
118- Eğer bir kimse çok fazla eşyayla ve büyük bir çantayla kapınızı çalarsa ona, "Aaa bana mı taşınmaya karar verdin?" diyebilirsiniz.
119- Eğer kankanızın düşmanıyla arkadaş olup, onunla gizli gizli buluşursanız bu durumu, "Aaa resmen Aşk-ı Memnu!" diye özetleyebilirsiniz.
120- Eski sevgiliniz, 'alt etme' anlamında da olsa, sizi yiyeceğini söylüyorsa, ona, "Aklından beni yemek mi geçiyor?" şeklinde bir karşılık verip, onu köşeye sıkıştırabilirsiniz.
121- Çok acı çektiğinizi ve artık neredeyse hissizleştiğinizi, "Acının üzerine çıktım sanki." şeklinde afilli bir benzetmeyle ifade edebilirsiniz.
122- Eski sevgiliniz sizinle bir araya gelmekten kaçınıyorsa, "Yoksa sen kafanın karışmasından mı korkuyorsun?" diyerek, onu sizinle görüşmesi konusunda gaza getirebilirsiniz.
123- Baştan aşağı siyah giymiş bir kimseye, "Cenaze evinden çıkmış gibi... Yine kimi gömdün de geldin?" diye sorabilirsiniz.
124- Bir gazla öptüğünüz eski sevgiliniz, size bu durumdan bahsettiğinde, "Yalnızca canım seni öpmek istedi." diyerek durumu normalleştirebilirsiniz.
125- Çok konuşan birini, "Hektarlarca beyin hücrem öldü!" diye susturabilirsiniz.
126- Evlenmek üzere olduğunuz sevgiliniz, aranız bozukken size gelip, "Biz evlenmek üzereyiz!" derse, "Aaa hatırladın demek." diyerek, ona laf sokabilirsiniz.
127- Sevgilinizi, eski sevgilisiyle kahve içerken gördüğünüzde "Neyin nesiydi o kahve?" diye hesap sorabilirsiniz.
128- Eğer bir kimsenin hoşlandığı bir kimseye açılmasını sağlamak istiyorsanız, "Benden onay var, yürü yürü!" diye onu gaza getirebilirsiniz.
129- Bir kimse size, bir olayı, dolaylı yollardan anlatıyor ve bir türlü olayı anlatmıyorsa, "Anlatacak mısın artık, yoksa afaki afaki konuşmaya devam mı edeceksin?" diye sorarak ona zamanınızın değerli olduğunu hissettirebilirsiniz.
130- 129'daki gibi afaki afaki konuşmalarla zamanı boşa harcadıysanız ve kalan zaman size yetmeyecekse, "Zaman yarat, bugünü 26 saat yap." sizin, en çok kullandığınız cümlelerden olabilir.
131- Eski kız arkadaşınızdan onu bir türlü anlayamadığınız için ayrıldıysanız, onu tekrar gördükten sonra, ilk fırsatta "Kadınlar anlamak için değil, sevmek için varlar." diyerek, onun beynini yakabilirsiniz.
132- Karşınızdaki bir kişi, sevgilisinden hoşlanan kişiye, sevgilisine yürümesi için bir şans veriyorsa, ona; "Sana tepsi aldım. Gümüş tepsi... Sevgilini böyle üstüne koyarsın, ona sunarsın..." diyebilirsiniz.
133- Bir kimseye söylememeniz gereken bir şeyi, ona en yakın kişiye, "Midas'ın kulakları eşek kulakları!" diyerek, anlatabilirsiniz.
134- Çok yakışıklı/çok güzel bir kimseye iltifat etmek için; "Ben sen olsaydım, kendimi eve kapatırdım. Panjurları indirirdim eve de kimsecikleri almazdım. Sonra bütün gün aynada kendime bakardım." diyebilirsiniz.
135- Kiralık Aşk izlenmeyen bir ortamda bulunduğunuzda, "Kiralık Aşk'ı izlemeyenleri dışlayacağız ve Fransız kalacak onlar, hepsini teker teker yalnız bırakacağız." diyebilirsiniz. ^^
136- Vasat olan bir insanla muhattap olduğunuzda, "Ben asaletimi saçıyorum her yere. Toplasana belki yardımcı olur sana." diye ince bir gönderme yapabilirsiniz.
137- Morali bozuk bir arkadaşınıza destek olmaya gittiğinizde ona, "İntihar ipi almaya gideriz diye düşünmüştüm." diyerek, anti moral verebilirsiniz.
138- Bıyıkları çıkmış bir kadın gördüğünüzde, "Sana ağdalar yakışır hayatım!" diyerek, ona kuaföre gitme zamanının geldiğini hatırlatabilirsiniz.
139- Bir otelin resepsiyonistine uyuz olduğunuzda, "Senin içinde oturduğun evi arsasıyla satın alıp, üstüne kocaman otel diker, seni de tüm tecrübene rağmen işe almam." diye sitem edip, onu korkutabilirsiniz.
140- Bir kimseyle çok farklı olduğunuzu anlatmak için, "Ben diyorum 'don't go', o diyor 'I won't go' " diye açıklamalarda bulunabilirsiniz.
141- Çok fazla lisan bildiğinizi göstermek için, geç kaldığınız iş yerinizde, "Sabah baharla meşk eyledim, ofise biraz late eyledim." diye açıklamada bulunabilirsiniz.
142- Bir kimse size, "Nasılsın?" diye sorarsa, "Dünya bu kadar kötü bir yerken, ne kadar iyi olabilirim?" diye karşılık verebilirsiniz.
143- Sizin tanıştırdığınız arkadaşlarınız, sizden bağımsız plan yaptıklarında ve sizi çağırmadıklarında, "Ayol bütün bu ekibi bir araya getiren benim. Buranın moderatörü benim. Papaz futbolcu gibi yedek kulübesindeyim ama şu anda." diye kendi kendinize dövünebilirsiniz.
144- Arkadaşınızın sevgilisiyle arası bozuksa ve terkedilen taraf halâ çabalıyorsa, "Gel de affetme bu sevgiliyi..." diyerek, arkadaşınıza sevgilisiyle barışması gerektiğini vurgulayabilirsiniz.
145- Bir kimseden intikam almak için, bir arkadaşınızla beyin fırtınası içindeyseniz; "Kilo aldığına inandırıp, hayatını karartalım." şeklinde bir öneride bulunabilirsiniz.
146- Ne zaman nerede konusu geçerse geçsin, "Kadın dediğin seçilmez, seçer." cümlesini vurgulaya vurgulaya söyleyebilirsiniz. ^^
147- Konu ne olursa olsun, bale yapmışsanız, hatta bale gösterisi izlemişseniz bile, "Bale yaptım ben!" diye bir yerlerden çıkabilirsiniz, yadırganmaz. ^^
148- Bir şeyleri anlayamadığınızda, kabul edemediğinizde, "Ben anlamıyorum, kafam almıyo, almıyo, almıyooo!!" diye bağırabilirsiniz.
149- Eğer kiralık bir aşk olarak, bir kimsenin hayatına girdiyseniz ama sonra çok aşık olduysanız, evlenmeye karar verdiyseniz, düğün gününüzde, "Her şey bir oyunla başladı!" diyerek, yüz yılın itirafını gerçekleştirebilirsiniz.
150- "Neden Kiralık Aşk?" diye sorarlarsa, "Defne ve Ömer'in kırmızı kapı önündeki bakışlarından haberin var mı senin? " diye, soruya soruyla karşılık verebilirsiniz. ^^
Bitmedi... Daha yazarın bonusları var. ^^
*Bir kimse, çok hoşunuza giden bir eylemde bulunduğunda, "Sık sık yap." diyebilirsiniz.
*Araya mesafe koymak istediğiniz kişiye, "Sen değil! Siz..!" diyerek, haddini bildirebilir veya onu kalbini paramparça edebilirsiniz.
*Güvendiğiniz bir kimse, sizi yanılttığında, karşısına geçip "Tam bir hayal kırıklığısın!" şeklinde sitemde bulunabilirsiniz.
*Karşınızda çıldırmış bir kimse varsa, ona ısrarla "Sakin..." diyerek, onu daha da çıldırtabilirsiniz. (En sevdiğim. ^^)
Sevgiyle, sağlıkla ve umutla,