Kötü adamlardan canavarlara: Jekyll and Hyde

İlk olarak, dizi bu yeni dünyanın atmosferini başarılı kurmuş. İç mekanlar zaman zaman çok karanlık olsa da yaratılan dünya size, "Bu bildiğiniz Jekyll and Hyde hikayesi değil" diyor. Bulunduğu zamanı çok iyi yansıtıyor (1930'lar İngilteresi). Kostüm, aksesuar ve mekan kullanımı dönemi yansıtan türden.

 Dün çok kuru fasulye yedim, kaçıııınnn!

İkincisi, six packli esas oğlanların ve 90-60-90 ölçülü esas kadınların olmaması bence bir artı. Oyuncular, dikkatinizi hikayeden uzaklaştırmayacak fiziksel yapıdalar. Tom Bateman Jekyll karakterini canlandırıyor. Pasif ve çekinden Dr. Jekyll ile aktif ve korkusuz Mr. Hyde arasındaki dönüşüm sadece makyajdan ibaret kalmıyor. Aralarındaki farkı vücut dili ve performansı ile size yansıtıyor. 

Üçüncüsü, konusunu kişilik bölünmesinden çıkarmış olsa da temel hikayesini günümüz dünyasında yaşananlara bağlamak mümkün. Bu nedenle de izlenilebilir. Başka bir deyişle, dizi Jekyll karakteri ve dizideki diğer canavarlar üzerinden "bir toplumda farklı olmak ne demek, nasıl yaşanır?" bunu başarılı işleyecek gibi duruyor.



Bölüme dair temel eleştirim ise ilk bölüm için yazılan repliklerin çok tiyatral olması. Bu kadar havalı cümleler yersiz kullanılınca Cem Yılmaz esprilerini kendi esprileri imiş gibi kullanan insan konumuna düşürmüşler karakterleri. 

Hikaye Jekyll'dan bir süper kahraman yaratmaya çalışsa da Hyde performansı ile Hulk'tan öte bir kahraman çıkmamış. Sri Lanka'da haplarını kullanarak Hyde'ı bastırabilen Jekyll, babasının paltosunu giymeye başladığı andan itibaren Hulkvari bir canavar olarak gündeme geliyor.

Bölüm sonunda aklımda tek bir soru kaldı. Madem Sri Lanka'daki ailesi Jekyll ile ilgili gerçeği biliyordu "la manyak mısınız neden sakladınız bunu adamdan?"

Dizi ITV kanalında gösteriliyor.

Jekyll and Hyde dizisini izlemeye devam edecek misiniz?





BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER