Hobbit-The Battle Of Five Armies: Shire'a Geri Dönme Vakti Bilbo

Hobbit-The Battle Of Five Armies: Shire'a Geri Dönme Vakti Bilbo
Fantastik edebiyatın üstadı J.R.R Tolkien'in ilk göz ağrısı, efsanevi Lord Of The Rings serisine altyapı hazırlayan Hobbit, üçüncü ve son bölümüyle yeniden beyaz perdede. Görsel ve dijital 3D teknolojisinin hat safhada olduğu savaş bölümüyse hem Orta Dünya tutkunlarına hem de seyirciye istediğini veriyor.

İlk filmle, bana harika bir Orta Dünya turu yaptıran, ikinci filmindeki dengesiz ritmiyle yorucu bir etki bırakan Hobbit'in üçüncü filminde küçücük de olsa dramatize edilmiş bir hikaye var. Aslında bu hikaye de başka bir savaşı içeriyor. Orta Dünya'da 'ejderha hastalığı', bizim dünyamızda 'güç zehirlenmesi'ne kapılan Thorin'e karşı başlatılan iktidar mücadelesi hikayenin temel çatışması. Aksiyon anlamında ise Smaug'un Göl Kasabası'na saldırdığı bölümün görselliği ve ritmi iyi hesaplanırken merakla beklenen 'beş ordunun savaşı' ise muazzam görselliği ve kalabalık ordusuyla aksiyon tutkunlarını tatmin ediyor.


Azog, ne kadar Goblin,Warg,Toprak Yiyen,Dev varsa toplamış. Cücelerden intikam almak için hazır.

Aslında bu kıyaslamayı yapmak pek içime sinmese de söylemekte fayda olduğunu düşünüyorum. Zira LOTR: Return of The King ve Hobbit: Battle of Five Armies'i kıyaslayınca ikisinin de kendine göre farkları ortaya çıkıyor. Battle of Five Armies, kullandığı teknolojiyi, ihtişamlı görselliğiyle harmanlayınca LOTR'a göre görkemli savaş sahneleri sunarken, LOTR da sağlam stratejisi ve önceden planlanmış savaş taktikleriyle Saruman'ın orkları ve Karanlık Güç 'Sauron'a verilen mücadelede unutulmaz bir hal alıyordu.


Smaug'un Göl Kasabası'na saldırdığı yaklaşık ilk 20 dakika nefes kesiyor!

Sözün özü, Hobbit: Battle of Five Armies, olması gereken finaliyle Orta Dünya tutkunlarını, savaş sahneleriyle de aksiyon meraklılarını tatmin ederken biz de Bilbo'yu yeniden Shire'daki evine uğurlamış oluyoruz. Filmi beğendim yalnız ben hala Peter Jackson'ın bu üç filmlik Hobbit serisini üç veya dört saatlik tek bir filme dönüştürme taraftarıydım. Zira bu şekilde olsaydı Orta Dünya, yeni bir efsanesini kazanmış olacaktı. Yine de üç filmi genel bir değerlendirmeye tabi tuttuğumuz zaman Orta Dünya'yı yeniden hatırlatıp bize yeni bir maceranın kapılarını aralayan Peter Jackson'a büyük bir teşekkür borçluyuz. Tolkien'e şapka çıkarma durumu zaten baki kalacaktır.

Filmin Notu: 5/3.5

*Alfrid, her ne kadar filmin en itici karakteri gibi dursa da barındırdığı mizah tarif edilemez.
*Yakın çekim sahneler ve slow motion efektler biraz fazla kaçmış.







BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER