TRT1 tek kanallı dönemin yapımlarını TRT Nostalji Kuşağı ile yeniden ekranlara getiriyor.
Cumartesi günü 13.25.'te Reşat Nuri Güntekin'in aynı isimli romanından uyarlanan, baş rollerini Aydan Şener ve Kenan Kalav'ın paylaştığı, aşık olduğu adamdan ayrı kalmak pahasına da olsa gururu için evden ayrılıp Anadolu'da öğretmenlik yapan genç bir kadının hayatın konu alan Çalıkuşu isimli mini dizi ile başlayacak.
Seriyi 14.25'te Tarık Buğra'nın Osmancık kitabından uyarlanan, Cihan Ünal'ın baş rolünde olduğu ve Osmanlı'nın kuruluşunu konu alan dizi Kuruluş dizisi takip edecek.
Ahmet Mekin, Yaman Okay
,Ahmet Sezerel, Gülsen Tuncer 'in baş rollerini paylaştığı, İstanbul'da yaşayan orta gelirli bir ailenin yanına gelen genç kadının hayatını konu alan
Bugünün Saraylısı 15.35'te TRT1 ekranlarında olacak.
Türk edebiyatının önemli romanlarından uyarlanan diziler, Cumartesi günü saat 13.25, 14.25 ve 15.35'te TRT1'de.