Supergirl
Yayın Tarihi: 26 Ekim
DC'nin ekrana taşıdığı bir başka çizgi roman uyarlaması olan Supergirl, Krypton'da doğan Kara Zor-El'in hikayesini anlatıyor. Gezegeninde yaşanan yıkımdan kurtulup Dünya'ya kaçan Kara, meşhur kuzenine benzer güçlerini o zamandan beri gizliyor. 24 yaşındaki Kara, sonunda insan üstü güçlerini kabullenip, olması gereken kahramana dönüşmeye karar veriyor.
Yorum: Meraklısı zaten sızan bölümü izledi, üzerinde çok durmaya gerek yok. Melissa Benoist çok iyi bir seçim olmuş. İsmi açıklandığında şüpheyle yaklaşmış olsam da yanıldığım için çok mutluyum. Calista Flockhart da diziye gerekli yıldız gücünü sağlamış, oyununu biraz daha küçültürse daha da iyi olacak. Hikayeyi hafif tutmaları, komediye ve romantizme yol açmaları başarılı bir tercih olmuş. Bu yönüyle geçen yılın başarılı işi The Flash’in izinden gidiyor diyebiliriz. Son tahlilde yanlış bir kanal seçimi olan CBS’te yayınlandığı için yok olup gitmezse uzun süreli bir maceraya atılıyor olabiliriz. Bakalım sözde yaşlı seyirci The Big Bang Theory ve Scorpion gibi nispeten genç işlerde olduğu gibi Supergirl’ü de bağrına basacak mı?
Limitless
Yayın Tarihi: 22 Eylül
Aynı isimli filmin devam niteliğinde olan Limitless, NZT-48 isimli uyuşturucu maddenin başka birinin eline geçmesini konu edecek. Dizide Jake McDorman, Jennifer Carpenter, Mary Elizabeth Mastrantonio ve Hill Harper rol alıyor. Ayrıca orijinal Limitless filminde başrolde izlediğimiz Bradley Cooper da arada sırada dizide görünecek.
Yorum: İyi başroller, iyi çekilmiş ve ilgi çekici bir hikayede bir araya gelmiş. Dizi, filmin çok da gerisinde değil. (filmin muhteşem olduğunu iddia edemem ama keyifli bir seyirlikti) İzlenir mi, izlenir. Jennifer Carpenter’ı özlemişim. Bradley Cooper sayesinde ekrana çevrilecek bakışları da sayarsak iyi bir başlangıç yapacak, kalitesini korumayı başarırsa da alıp yürüyecektir. Sonrasında Person of Interest kıvamında yayın hayatını sürdürse, daha da bir şey istememek lazım bence.