Mete de son numarasını yaptı. Fehmi’ye her şeyi güzelce okumuş. Doğuştan melankolik Fehmi fırsatı kaçırır mı? Rakı’ya vurur şimdi kendini dedim ama elitliği elden bırakmadı. Helal olsun. Şimdi Asya’nın Yusuf’un oğlu olduğunu Yusuf, Asya ve Karun biliyor. Fehmi de biliyor ama diğerleri Fehmi’nin bildiğini bilmiyor. İşler biraz daha karışsa takibi imkansız bir hale gelecek.
Hüsnü’nün son bir hakkı kalmıştı onu da köprü muhabbetine kullandı. Anadolu Hocam’a rağmen onları oradan çıkartıp işaret fişeğini de çaktı ya vallahi ayakta alkışlamak gerek. Bizim Deli Hüsnü bence Vadi tarihindeki en güzel ölümlerden birini yaşadı. Demek ki istenirse güzel ölümler ayarlanabiliyormuş. Neyse Pusat konusuna tekrar dönmeyelim… Bir güzel ölüm de Anadolu Hocam’dan geldi. Ne olur, yaralı kadın öyle yürür mü eder mi kısmına takılmayın. Olabildiğince duygusal bir veda hazırlamaya çalışmışlar. Çok da güzel oldu. Sezon boyunca dilinden toprak düşmeyen kadın, kendi memleketinde, bir ağacın altında, toprağa oturarak son nefesini verdi. Çok güzel bir uğurlamaydı.
Planlarıma Allah karışınca ifrit oluyorum Jurgen!...
Polat’ın işaret fişeğini görmesi, roketatar kullanması ve o anda savunma kalkanlarının devre dışında olması gerçekten güzel toparlanmış bir tesadüfler zinciriydi. Kumanda odasının tespitine de bayıldım. Tek hamlede IHA’larla boğaz köprülerini uçurma planını tarihe gömmüş olduk. Buna Polat Alemdar marifeti denmez. Allah korudu denir. Mevlam aynı zamanda Polat’ı da koruyor. Zira iki sniper’in önünde adeta dans etti. Şerbetli mi derler, okunmuş mu bilmem ama, ben Polat’dan cidden korktum.
Bu sefer Erhan’ın Polat’la beraber ilerlemesi benim hoşuma gitti.. Zaten Cahit’in Jurgen’le bir hesabı vardı. Sezon boyunca pıtı pıtı kaçan Jurgen’in iki bacağından vurulması güzel bir ayrıntıydı. Hırsız kadar bile dayanamamış olması ise trajikomik oldu. Kayzer, Kayzer dedik. Seviyor muyuz daha anlamadık dedik ama vakit de kalmadı zaten. Benim anlamadığım her yeri cam olan bir koridorda neden çatışırken tek bir cam kırılmadı? Alt taraf tamam ama üst taraf buzlu cam değil miydi? Neyse, sonuçta Kayzer de, Hırsız da birer detaymış gibi temizlendi. Hırsız, öteki tarafta Erhan tarafından öldürüldüğü için kendi kendini yiyordur. Sen Rusya’yı peşine tak, Tilki’nin namlusundan kurtul ama Erhan gelsin öylece alnının çatısına mermiyi koysun.. Hayat işte…
Ben böyle egkstra'lara gelemem yalnız Gölge!...
Bölüm içerisinde Gölge’yi eleştirdik ama Erhan’ın elindekini görünce “bazuka!” deyip kaçışı egkstra eğlenceli bir sahneydi. Bölüm sonunda da olsa yine yaptı yapacağını. Polat ve adamları adeta yara yara tesisin içinde ilerlerken sıra Gölge’ye de gelecek diye korkmadım desem yalan olur. Oradan kaçmalarını istedim. Gölge’yi gerçekten sevmişiz. Ariel’le paçayı kurtardılar ama tüm adamlarını kaybettiler. Eeeee bu memleketin göğünde dalgalandırılan başka bir bayrağın faturası hep ağır olur.
Yine bir sürü karakter kaybettik. Hüsnü rolündeki Adnan Erdoğan’ın, Anadolu Selçuklu rolündeki Ayla Algan’ın, Jurgen’in, Kayzer’in, Hırsız’ın hep yolları açık olsun. Ayaklarına taş değmesin.
Son olarak geçen hafta Cahit Kayaoğlu’na mutluluklar dilemiştik. Bu hafta da Ertan Saban dünya evine girdi. Ona da Ranini Tv Ailesi olarak mutluluklar diliyoruz. Kurtlar Vadisi Pusu bu hızla devam ederse iki seneye beni de evlendirirler herhalde.
Haftaya görüşürüz.