2) Control Z
Netflix’in Meksika yapımı yeni dizisi, 22 Mayıs’ta başladı. Sezon 8 bölüm. Başrollerinde Ana Valeria Becerril, Michael Ronda, Andrés Baida, Macarena García ve Yankel Stevan yer alıyor.
Bir hacker, öğrencilerin en gizli sırlarını tüm okula ifşa etmeye başlayınca Lise Nacional'de sosyal düzen altüst olur. Popüler çocuklar zorbalığa maruz kalır ve herkes zan altındadır. Çıkarım yapma ustası, bilmiş ve içe kapanık Sofia, hacker daha fazla sır sızdırmadan önce onu yakalamak için harekete geçer. Bu süreçte arkadaş edinmeyi ve başkalarına empati duymayı öğrenecek, hatta belki de aşkı tadacaktır.
Böylesi konular oldum olası ilgimi çeker, Netflix de alıştı zaten her türden gençlik dizisi yapmaya. Bu da onlardan birisi oldu. Zaten hem 8 bölüm hem de bölümlerin süresi kısa.
Sezonda hacker konusunu toplayarak kapatıyorlar ama hikayeyi tamamen bitirmiyorlar, dolayısıyla ikinci sezonu da isteyen bir yapım olmuş. Malum sırlar falan derken iddialı bir açılış yaptıkları söylenebilir. Devamı o kadar da iddialı değildi gerçi. Genel olarak bakarsak hoşuma giden yerleri de oldu saçmalayıp klişeye düştükleri de. 13 Reasons Why'ın ucuz versiyonu olduğunu düşündüğüm oldu ama artık o derece benzetmiyorum. 13RW tabii ki onun yanında daha kalteli kalıyor.
Siber zorbalık konusunda ve liselerdeki zorbalık meselesinde fena iş çıkarmıyorlar gerçi. Sofia göründüğü kadar göze batan bir ukala çıkmadı. Ama Gerry ve Pablo bana göre fazlaydı. Luis'de de abarttıklarını söylesem olur. Isabella ve Raul ise hoşuma giden karakterlerden. Control Z'yi aman aman tavsiye edilesi görmesem de devam etmesine itiraz edemem.