Kısa kısa: Yabancı dizi dünyasından haberler

Ne olacak Fox'un hali?

Geçen hafta dizilerin muhtemel akıbetini kanal kanal incelemeye başlamıştım. Yılın en kötü durumdaki kanalı Fox’u incelemeye almadan önce bu hafta The Voice olmadan yayınlanan State of Affairs’in tarihinin en düşük izlenme oranına ulaştığını ve iptalini neredeyse kesinleştirdiğini not düşeyim.

Fox, hem yeni dizilerinin çok kötü olması; hem de eski popüler içeriklerinin artık güçsüz olması sebebiyle çok kötü bir sezon geçiriyor.

İngiliz dizisi Broadchurch uyarlaması Gracepoint daha ilk bölümünden itibaren kimsenin ilgisini çekmeyerek hikayesinin bitecek olmasının ve kanalın elinde yerine koyacak iş olmamasının getirdiği şansla finale kadar sürüne sürüne gidebildi. Yeni Seinfeld olacağı iddialarıyla yayına giren ve ekibin diğer işlerdeki başarısıyla ümitlendiren Mulaney tek bir kahkaha attırmadan aramızdan ayrılıyor. Sezona ilk bakış attığımda bu senenin kalbimizi kıracak dizisi olarak nitelendirdiğim Red Band Society hem kalitesini, hem de seyircisini kaybettiği için 13 bölümde kalacak gibi duruyor.

Kanalın yüzünü güldüren tek yeni iş Gotham oldu. Batman’siz bir Batman hikayesi anlatmaya çalışmanın getirdiği odaksızlığı ve acemiliği üstünden attıkça daha da güzelleşen, ama hala tam istenilen kıvama gelemeyen dizi stabil reytingleri ve hala konuşuluyor olmasıyla sezonun başarılı işleri arasında sayılmayı hak ediyor.

American Idol’ın ardından yayınlandığı dönemde ortalığı silip süpüren ve adeta bir fenomen haline gelen Glee son yılların en acınası düşüşlerinden birini gözümüzün önünde yaşadı. Ryan Murphy klasiği olarak saçmalayan senaryosu, oyuncuların sözleşme zoruyla orada kaldıklarını fazlasıyla çaktırması ve kanalın planlaması sayesinde artık herkesin dalga geçtiği bir iş haline gelen Glee Cuma günü sessiz sedasız veda edecek. Yerine geçmesi için tasarlanan Red Band Society de başarısız olduğuna göre gelecek sezon Fox’un gençleri kendine çekmek üzere birkaç proje hazırlayacağını öngörmek yanlış olmaz.

Kanalın en güvenilir askeri American Idol geri döndüğünde yine yeterince iyi bir performans sergileyecektir. Bones ise oyuncularla anlaşma sağlandığı taktirde daha yıllarca devam edebilecek bir hayran kitlesine sahip. Pazar gününün animasyon kuşağında The Simpsons ve Family Guy hala çok iyi performans gösterirken tüm zamanların en iyi animasyon dizisi olduğunu düşündüğüm Bob’s Burgers kabul edilebilir oranlarla yoluna devam ediyor. Bu sene güçlü animasyon kuşağının arasına karıştırılarak düşüşü engellenen Brooklyn Nine-Nine bu hamlenin meyvelerini yiyerek en azından iki sezon daha bizimle olmayı garantiledi diyebiliriz.

Geçen sezon başarısı herkesi şaşırtan Sleepy Hollow ikinci sezon lanetine yakalanarak ilk sezonunu mumla aratan bölümler izletti, dolayısıyla seyircisini de bir miktar kaybetti. Yine de Fox’un durumu göz önünde bulundurulduğunda iptal edilme ihtimali yok gibi. Kanalın güvenilir dizileri elinde tutmaya ihtiyacı var. Bu sezon geçen yılki çöküşünü efsanevi bir geri dönüşle unutturan New Girl ve her zamanki gibi eğlenceli bir sezon sunan The Mindy Project de bu sebeple yenilenecek diziler arasında.

Geçen sene uğruna güzelim bilim-kurgu dizisi Almost Human kurban edilen The Following geri döndüğünde çöküşünü sürdürürse kanalın dördüncü şansı vereceğini sanmıyorum. Kevin Bacon uğruna bu kadar kötü bir dizi devam ederse bana da pes demek düşer. Sezon ortası girecek Empire dizisinden ümitliyim. İlk bölümü beklemediğim kadar kaliteli ve bağımlılık yaratıcıydı. Konuşulacak karakterler, iyi bir hikaye ve yönetmenlikle seyirciye merhaba diyecek olan dizi iyi pazarlanırsa kanalı sevindirecek bir iş olur. Kişisel olarak başarılı olmasını dilediğim bir diğer iş de The Last Man on Earth. Onun dışında mini-dizilerle kanal ne kadar döner, göreceğiz…


BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER