34 bölümdür "Defne ve Ömer birbirlerini sevdikçe her şey olur" düşüncesine inanmak istedim. Her kötü olaydan sonra bu düşünceye sarıldım."Onların dışında gelişen olaylar ilişkilerini bu noktaya getirdi" diye düşündüm. Hani Sinan "aşk iyileştirir" demişti ya, haklı bulmuştum ve bu güzel aşkın karşısında oyunların, kırgınlıkların önemini yitirebileceğini düşünmüştüm. Ama bu bölümün sonunda Edip Cansever'in Dökümcü Niko ve Arkadaşları şiirinden şu dizeleri geldi aklıma;
ve yürürlükten kalkmış bir sözü tekrarlıyorum: Sevin ki her şey iyi olur
olmuyor, bilmiyorum.
14. bölümde Neriman'ın tek lafıyla Ömer'i arkasında bırakan,
17. bölümde "gitme, kal bu gece" diyen Ömer'i yine bırakan,
20'de dinleyip anlamadan "sen İz'le git Marsilya'ya" diyen
23. bölümde "Defne'nin bir bildiği vardır diyemedin" deyip Ömer'i güvensizlikle suçlayan
Yine 23. bölümde Necmi ve Sinan oyunu açıklamak istediğinde "olmaz, benden nefret eder" deyip
29. bölümde "bir gün sana dertsiz,tasasız saçmalamayan bir Defne olarak gelicem" diyen ve çözümü sadece 200.000 lirayı Neriman'a geri ödemekte gören Defne. Defnemiz. Namıdiğer "Ömer'in Defnesi"
Defne'nin bu değişken ruh haline rağmen "onlar birbirini seviyor her şeyi halledecekler" diyordum ama bu bölüm anladım ki bazı şeyler için sevmekten fazlası gerekli. Defne ve Ömer birlikteyken şahaneler ama bir türlü "olamıyorlar" Neden peki?
Aynı evde yaşamalarına rağmen hiçbir gelişme kaydedemedikleri için olabilir mi? Evet birbirlerini seviyorlar ama bu sevgi artık aralarındaki sorunların üstünü kapatmaktan başka bir işe yarayamaz oldu.
Ömer kafası karıştıkça çalışma odasına gidiyor, Defne kendine güvenilsin istiyor ama bunun pilav yaparak değil Ömer'e bir şeyleri anlatarak olabileceğinin farkında değil! Bu şekilde daha ne kadar devam edebilirler?
Ömer Defne'yi öpüyor ama sadece canı istediği için! Defne'nin ani gidişleri onda anksiyete yaptığı için değil.
Gönül isterdi ki Koray kapılar kapalı olduğu için bahçeye giremesin, Ömer Defne'ye bir kez daha "gitme, kal" desin, her defasında yeniden hayal kırıklığına uğramasına rağmen esas oğlan olarak olmazları oldursun. Kızımız bu sefer bizi şaşırtıp kalsın ve sonsuza kadar mutlu yaşasınlar.
Ama malesef daha hikayenin giriş kısmındayız hemen sonuca varamayız. Bu öyküde bir de gelişme kısmı olmalı. Oyunun ortaya çıkacağı ve her bölüm DefMer'in aşırı acıklı hikayesine tanık olacağımız o günleri görmeden mutlu sona varamayız. Ne yazık ki 34 bölümdür o kısma henüz yaklaşamadık. Önümüzdeki bölümlerde de gündemin çoğunu Galo işgal edeceği için hala gelişmeden uzakta duruyor gibiyiz.
Yazı devam ediyor..