RaniniTV Ekspres: 15 Soruda Gözde Kaya

RaniniTV Ekspres: 15 Soruda Gözde Kaya
Kariyerine 2012 yılında Uçurum dizisiyle başlayan Gözde Kaya şu sıralar TRT1'de yayınlanan Vuslat dizisinde canlandırdığı Sultan karakteriyle izleyici ile buluşuyor. Benim Hala Umudum Var, Gölgedekiler, Sil Baştan, Çilek Kokusu ve Payitaht Abdülhamit gibi birçok projeyle ekrana gelen oyuncu aynı zamanda tam bir bağımsız sinema tutkunu. Oyunculuğun yanı sıra müzik, dans ve spor ile de yakından ilgilenen Gözde Kaya, oyunculuğu farklı disiplinlerle beslemenin gerekliliğine inanıyor. 
 
 
 
1- Canlandırdığınız karakteri özetleyecek beş anahtar kelime?
Naif, heyecanlı, güler yüzlü, tarafsız, iyi niyetli.
 
2- Canlandırdığınız karakterin tek bir özelliğine sahip olacaksınız; hangisini seçerdiniz?
Tarafsız.

3- Oynadığınız diziyi / filmi veya tiyatro oyununu bir yemek, canlandırdığınız karakteri de malzemelerden biri olarak düşünecek olursanız; diziyi, filmi ya da tiyatro oyununu hangi yemeğe benzetirsiniz ve karakteriniz olmasa hangi malzeme eksik olurdu?
Salata ve limon

4- İlk audition’ınızı hatırlıyor musunuz; nasıl geçmişti?
Hiç umutlu değildim, oyun verdiğim esnada da zaten kötü gittiğimi düşündüğüm için kendimi salmıştım meğerse aradıkları o rahatlıkmış.

5- Bugüne kadar oynarken yaptığınız en komik hata nedir?
Sahne sonunda kareden yürüyüp çıktım ve gidip 9 mtlik vince çarptım, sarsıntı yüzünden kayıttan çıkmak zorunda kaldılar, 9 metrelik vinci göremedim.

6-Şu an/son olarak oynadığınız dizide, filmde veya tiyatro oyununda sizin ya da başka bir karakterin söylediği, en sevdiğiniz replik nedir?
Sultan’ın Aziz abisiyle bir konuşmasında aile olabilmekle ilgili bir kısım vardı, o sahnenin tüm replikleri çok anlamlıydı.
 
7- Bir bölümlüğüne/sahneliğine oynadığınız herhangi bir işteki karakterinizi ekipten başkası canlandıracak. Kimi o rolde görmek isterdiniz? Aynı şekilde siz de başka bir karakteri oynayacaksınız. Hangisini seçerdiniz? (Yaş, cinsiyet vb. etmenleri düşünmeden)
Osman abi Sultan'ı oynasaydı ben de Mehmet abiyi oynamak isterdim.

8- Ergenliğinize döndük; sevdiğiniz bir ünlünün fotoğrafını tişörte bastıracaksınız. Bu kim olurdu? (Yerli/yabancı fark etmez.)
Madonna kesinlikle.

9- Karşınızda zaman makinesi var; hangi dönemde, hangi şehre ışınlanmak isterdiniz?
Antik Yunan çağı.

10- Bugüne kadarki en büyük çılgınlığınız nedir?
Bindiğim at denize girmek istedi, sığ olduğu için kıyıdan epey uzaklaştık muhteşem bir tecrübeydi.

11- Hangi dizileri takip ediyorsunuz ve onları izlerken yanında yemesem olmaz dediğiniz abur cuburlar neler?
GOT, Seinfield ve Çay.

12- Güne bir kitabın dünyasında başlayacaksınız; öğlen bir dizinin, akşamı da bir filmin dünyasında geçireceksiniz. Hangilerini seçerdiniz?
Siddhartha’nın dünyasında başlayıp, How I Met Your Mother ile akşamüstünü geçirip, akşam da Kill Bill’de gezinebilirdim.

13- Oyunculuğun en çekilir ve çekilmez yanları nelerdir?
Uzun saatler bekleyip zorlu şartlarda çalışabiliyoruz ama sahne akmaya başladığında anın heyecanını yaşayamaya ve paylaşabilmeye değer.

14- Kapitalizm, feminizm, sosyalizm, elitizm... Hadi, bunların yanına bir tane de siz yepyeni bir “-izm”li kavram ekleyin.
Dijitalizm.

15- Bir sonraki oyuncuya sormam için senden bir soru rica etsem…
Ona motivasyon kaynağını sorardım herhalde..



BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER