Karşınızdaki sevdiğiniz bir insan görünümlü kötü biri olsa yine de vurur muydunuz?
Bu sırada Kate de Truth or Consequences kasabasına gitmişti, onu silahıyla karşılayan kasabanın şerifi oldu. Kadın korkmuştu ve ondan başka kimse yok gibiydi ortada. “Zygon” İngilizler iki sene evvel kasabaya gelmişti, başlarını belaya sokmuşlardı ve zamanla gruplaşmışlardı. Gerçek yüzlerini de gösterince kasabalılar kaçmıştı. Osgood da olaylardan önce kasabada soruşturma yapıyordu. Jac ve Clara asansör olayının Londra’nın tamamında gerçekleştiğini keşfededursun, Doktor ve Albay da baskın için Zygon kampına gelmişti. Askerler kiliseyi kuşattığında içeriden grubun liderinin güya annesi çıktı ve onu inandırmaya çalıştı. Daha sonra diğer askerlerin de yakınları geldi, askerler sevdikleri insanları vuramadılar, ikna olamadılar bir türlü. Yakınlarının içeride ispatlarının olduğunu söylemeleriyle içeri girdiler, ama bir daha çıkamadılar. Diğer taraftan giren Albay ve Doktor kül olmuş hallerini buldular içeride. Albay bombardımanın on dakikaya başlayacağını söylese de Doktor Osgood’u aramaya koyuldu ve yardım çığlığını takip ederek alt katta ona ulaştı. Zygonlar tünel sistemini kullanarak İngiltere’ye dönmüştü, kendilerini karşılayan bir Zygon da bombardımanın başlamasıyla taşların altında kaldı.


Asıl soruyu sormadın Kate: Herkes öldü de yanındaki niye yaşıyor?

Kate ve şerif de kasabada bütün insanların öldürüldüğünü ve çöp konteynerlarına atıldığını gördüler. Jac ve Clara da UNIT ekibiyle Zygonların podlar içinde uyur halde bekledikleri gizli yerlerini keşfettiler. Doktor ve Osgood da uçakla Londra’ya dönüyordu, Osgood gerçekten insan veya Zygon olmadığını, ikisinden de olduğunu söyledi. Aynı Davros’un bahsettiği hibrit gibi yani. Ashildr’den sonra Osgood da hibrit modasına uymuştu. Doktor’un sandığının aksine insan kopyanın saklanması da gerekmiyordu, Zygonlar onlarla işleri bittikten sonra da insan gibi gezebiliyordu artık. Yakaladıkları Zygon da Dünya’yı ele geçirme isteklerini vurguladı.


Seni gidi kötü kız... At kuyruğu yakıştı ama.

Clara ve UNIT ekibi de Zygon yetiştirme yuvasında Clara’nın bir kopyasını keşfettiler. Clara podları yok etmek üzerine ısrar ediyordu devamlı. Ama Jac Zygonların insan kopya yetiştirmediğini, insanları kaçırdığını ve sakladığını söyledi. Podlardakiler Zygon değildi, insandı. İşte bu sırada Clara’nın da gerçek yüzü ortaya çıktı, taa bölümün başında kayıp çocuğun anne babasını aramaktayken o da kaçırılmış ve yerine Bonnie adında bir Zygon geçmişti. Bütün UNIT ekibini kızarttı Bonnie ve Zygonlar. Doktor’un elindeki Zygon da zaten geçen yıl boyunca yavaş yavaş Londra’yı işgel ettiklerini söyledi. Kate’in yanındaki şerif de gerçek yüzünü gösterdi ve bir Zygon’a dönüşerek Kate’in yerini aldı.

Clara yani Bonnie de bunu teyit etti ve bazukayla Doktor’un uçağına füzeyi yolladı... Bakalım kimin kim olduğu anlaşılamayan bir Dünya’da Doktor ve Osgood uçaktan nasıl kurtulacak, ve gezegeni Zygonlardan nasıl kurtaracak?


BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER