Glee'de finale her hafta biraz daha yaklaşıyoruz. Bölümler birbirini kovalıyor. Etti yedi, kaldı altı. Konuya kafadan dalmak gibi olmasın ama Dot-Marie Jones'a herhangi bir ödül veremiyor muyuz? Emmy olur mesela. Bence bunu gerçekten hakediyor. Karaktere girişi, bütün o duygu durumları ve hem bedenen, hem de ruhen dönüşümü 'canlandırmaktan' çok uzakta, resmen ve bizzat yaşıyor gibi çünkü. Shannon Beiste öldü, yaşasın Sheldon Beiste! Kadın bedeninden erkek bedenine yolculuğu Koç Beiste'ye ilaç gibi gelmiş. Kendini bulmuş, hep olmak istediği gerçek Beiste'yi çıkarmış ortaya. Fazlalıklarını göğsünden atmış hiç orada olmamışlarcasına...
Glee geçen hafta da dediğim üzre son sezonun gazıyla üstüne vazife olan konulara Allah ne verdiyse dalıyor. Çok da iyi ediyor. LGBTT
Glee'den sorulur, o halde hakkını vermeleri lazım. Transeksüelliğin transformasyon döneminde en zorlayıcı şeyin fiziksel acı değil, yalnız başa çıkmaya çalışmak olduğunu anladık.

Yüzlerce transla tek yürek olan, yalnız olmadığını hisseden Beiste.
Vocal Adrenaline'in şirazesinden çıkan kazanma hırsı vandalizmle taçlandı ve ilk olarak Rachel ile Blaine'in üstünde yumurta şekilde patladı. Will ile Vocal Adrenaline arasında ipler de bir hayli gerildi. Kirli savaş hiç de Will'in tarzı değil. Unique bölümün özel konuğu misali yeniden aramızdaydı ve Will düetiyle sahalara geri döndü. Will'in rap söylediği 'duygu yüklü' kısımlar çok sevimli ve komikti açıkçası. Vocal Adrenaline'i oldum olası sevmemiş olmanın haklılığını yaşıyorum. Koç Beiste'nin arabasına yaptıkları transfobik saldırı da neyin nesiydi öyle? Tüm bunların üzerine Will hocanın istifa etmesi kaçınılmazdı ama Vocal Adrenaline'i ders niteliğinde onları oyuna getirip istifasını çatır çatır ilan etmesi harikaydı.
Unique, Koç Beiste'yle dostça sohbetinde Bestie yalnız hissettiğinden dem vurdu. Unique'in söylediği "Sen normal değil, özelsin. Cinsiyet değiştirenler içlerinden gelen şekilde olabilmek için aştıkları zorluklarla çok özel insanlar." dedi.

Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için.
Will ve Unique işbirliğiyle Beiste için unutulmaz bir sürpriz vardı. I Know Where I've Been şarkısıyla Beiste'ye şarkı söyleyen Unique sahnede arzı endam ederken daha fazlasının da olduğunu gördük. Sahnenin geri kalanında yüzlerce trans hep bir ağızdan şarkıya eşlik ediyordu. Hepsi Beiste'e ve birbirlerine destek için oradaydılar. Çok etkileyici bir ambiyans yaratmışlardı. Beiste'nin ıslanan gözleri ve coşkusuna ekran başında ortak olmamak imkansızdı. Will, Emma'nın koşulsuz desteği ve kamçılayan gücüyle istifa etme cesaretini gösterebildi. Bu durumda Rachel ve Kurt, tabii ki de en iyi arkadaşları ve mentorları olan Will hocalarını anında kapacaktı. Vay canına Will yeniden New Direction tarafında. Şimdi onlar düşünsün.

Alçak saldırı! Yumurtalar.
Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Dönüşümler de bunlara dahildir. Nefes almak gibi hayatın ta kendisi, o sonu gelmeyen döngü. Rachel için doğduğu evden ayrılmak, yuvadan uçmak zorunda kalmak; büyümenin acı verici virajlarından biriydi. Tabii çiçeği burnunda aşkı Sam onu yalnız bırakır mı? Inanamıyorum ilk sevişmelerini yaşadılar, sevinç dansı yapıyorum canım meşgulüm seni sonra ararım.
Anılaaaar.
Rachel için hazırlanan ev partisinde söylenen şarkılar, 3 düet de çok ama çok eğlenceliydi. Bana eski günleri hatırlattı açıkçası. Mercedes şu dönemin popüler hiti All About That Bass'i tek başına öttürdü desek yanlış olmaz. Ama en sevdiğim; şarkının güzelliğinin de etkisiyle Rachel ve Sam düeti Time After Time oldu.
Blaine'in Somebody Loves You düeti sonrası eski hatıralardan konunun açılmasıyla depreşen duyguları neticesinde Kurt'ün dudaklarına yapıştı. Bu çok ürkek ve tekinsiz bir öpücüktü akabinde tabanları yağlaması da bir oldu. Klaine ilişkisinde kafalarına saksı düşmüş gibi ayrılıp barışmalar, tekrardan aşık olmalar tuhaf gelse de heyecan dinamiği için gerekli şeyler sanırım. Blaine, Karofsky'le yapamayacağını anladığı an gerçekleşen ayrılık seramonisi çok sahte geldi bana. Karofsky dünden razıymış, boşta kalıp alemlere akmayı bekliyormuş gibi aşırı anlayışlı karşıladı.

Blaine ve Karofsky ilişkisini bozmak için son hamlemi de yapayım.
Gerçek dışı buldum, gerçekten kötü çekilmiş sahnelerdi. Blaine, Kurt'e koşa koşa dönmek üzere gittiğinde Kurt'ün hiç öyle zırt pırt öpüşmeleriyle kafası karışmış halde bile olmadığını farketti. Çift halinde randevulara katılan bir Kurt ve onun için sevgilisinden ayrılıp dımdızlak kalan Blaine. Nereden baksan hazin.