Bölüm Terminus ahalisi ile Bob’un barbekü sahnesinde başladı, uzun ve gereksiz bir Gareth monoloğu sonrasında Bob sol bacağını mangalda kızartanlara yara izini göstererek aylaklar tarafından ısırılmış olduğunu ve zehirli et yediklerini haykırdı. Tevekkeli değil adamcağız bir önceki bölümde yakalanmadan önce göz yaşları içerisinde ağaçlara sarılıyordu. Gareth ve ekibi saklandıkları okulda aylaklardan korunurken ormanda Rick, Tyreese ve Sasha kayıp arkadaşlarını aramaktalar. Durumun vehameti üzerine kiliseye döner dönmez önce Sasha ardından da Rick Peder Gabriel’i sağlam bir sorgudan geçiriyor ve masum olmadığını anlıyoruz, kıyamet başladığında kilisenin kapılarını kilitleyerek insanları aylaklara kurban etmiş pederimiz. geçen bölüm vicdan azabını yeterince sezmiştik zaten. Peder itirafını tamamlarken yedikleri etten memnun kalmayan Gareth ve ekibi Bob’u bozuk kasap köfteyi dükkana iade eder gibi kilisenin önüne attılar.
Bob kiliseye alındıktan sonra Sasha ve diğerlerine ısırılmış olduğunu söyledi, bu arada Gareth ve diğerlerinin kampının kiliseye 10 dakika mesafede olması da iyi bir durum değil tabii. Burada Rick grubu için ortaya çıkan bu tehditi ortadan kaldırmak için planlar yapmakta. Tam bu sırada kızıl kafalı Abraham artık daha fazla dayanamayıp DC’ye gitmeleri gerektiğini söyleyerek ayrılmak istedi ama Rick, Carol ve Daryl dönmeden ayrılmak istemeyince ortalık epey gerildi, araya girenler sonrasında pazarlığı 12 saate bağladılar ama bedeli ağır oldu tabii, Abraham ancak kendisiyle birlikte Tara, Glenn ve Maggie’nin de Eugene’i DC’ye götürecek ekibe katılacağı vaadiyle 12 saat daha kalmayı ve yardım etmeyi kabul etti. Bu Rick’in zamanını azaltıyor elbette, ekipten bu kadar insanın ayrılması ilerleyen bölümlerde 2 farklı hikayenin paralel ya da dönüşümlü işleneceğinin işareti de olabilir. Ölüm döşeğindeki Bob ve Sasha’nın aşkı neredeyse tam turu tamamlayacak ve nihayete erecekken aralarındaki sevginin derecesini görüyor, Sasha’nın kaybının boyutunu anlıyoruz. İlerleyen bölümlerde ya Sasha’da amaçsızlaşıp telef olacak ya da ikinci bir Michonne gibi sert ve güçlü bir kadın karakter olarak ortaya çıkacak. Bunu zamanla göreceğiz. Ama hem Rick’in planının bir parçası olmak istemesi hem de Tyreese’e nefes alması durursa Bob’un kafasına sapla diye bıçağını vermesi önümüzdeki bölümlerde pragmatik ve sert bir kadın kahraman daha izleyeceğiz kanısını kuvvetlendiriyor.
Aptallık da Tanrı'nın bir hediyesidir ama kötüye kullanılmamalıdır.
Gece vakti Rick ve ekibin ağır toplarının silahlarıyla kiliseyi terk ettiğini gören Gareth ve arkadaşları ani bir kararla kiliseye saldırdılar, burada iflah olmaz bir geveze olan Gareth kim bilir kaçıncı tiradını okuyarak saklananları çıkmaya ikna etmeye çalışırken içeride kamera bir an bir levhaya odaklandı. levhada “Aptallık da Tanrı'nın bir hediyesidir ama kötüye kullanılmamalıdır.” yazıyordu. Gareth’da aptallık ve gevezeliğinin cezasını çekecek elbette, Rick ve yanındakiler kiliseye dönünce Gareth’ın da veda partisi başlamış oldu ve daha ilk bölümde söz verdiği gibi Rick reis Gareth’i kırmızı saplı palasıyla parça pinçik ederken yüreğimizin yağları da eridi.
Yalvarmak yakarmak nafile bu gün
Bu arada Sasha bıçağı, Abraham da tüfeğinin dipçiği ile yakaladıklarını öte dünyaya havale ettiler.Bu sahnenin sonunda Maggie ve Glenn Rick’in sergilediği vahşete inanmaz gözlerle bakıyorlardı. Tyreese’in Terminus öncesinde ve sonrasında yaşananların şokunu tam olarak atamadığını da izliyoruz. Ölüler gömülüp vedalar edildikten sonra gece Michonne nöbet tutarken ormandan bir anda çıkan yorgun argın Daryl , Carol nerede sorusuna ormana doğru “Gel buraya” diye seslendi ama Carol’u mu, Beth’i mi ikisini birden mi? yoksa Morgan’ı mı çağırdı? Bilemiyoruz.
Şekerim saçında bağırsak mı var?
Rick’in insanlığını kaybetmenin sınırlarında verdiği mücadeleyi grubun hayatta kalma çabasını izleyecek ve yukarıdaki soruların cevabını ilerleyen bölümlerde öğreneceğiz.