Fenerbahçe - Akhisar: Çanlar Kimin İçin Çalıyor?

Fenerbahçe - Akhisar: Çanlar Kimin İçin Çalıyor?
Fotoğraf: Sporalemi.com.tr
Ve Fenerbahçe Akhisar'ı yine yenemedi.

Perşembe günü oynanan zorlu ve yorucu Avrupa deplasmanından sonra bu maçın sonucu çok önemliydi. Celtic, sahasına konuk olan her takımı hırpalayan bir takım. Buna Barcelona da dahil. Ekstra olarak 2-0 geriye düşüldüğü için skoru eşitleme adına daha fazla mücadele etmek zorunda kaldı. Bu da takımı fazlasıyla yordu. Ama bu kadro, bu tempoyu kaldırsın diye bu kadar geniş kuruldu. Görünen o ki fiziksel kalite daha yakalanamadı.

Akhisar maçı kağıt üstünde, Fenerbahçe'nin favori olduğu bir maçtı. Kadıköy'de her takıma karşı Fenerbahçe favoridir zaten. Ama karşısındaki takım Akhisar, geçen yıl Fenerbahçe'yi 2 kez yenen tek takımdı. Bu, taraftarlara "Acaba yine mi?" sorusunu sordurdu.
Kadroya baktığımız zaman Van Persie yine yedekti. Önceden 4-4-2'den vazgeçmeyen Pereira şimdi de 4-3-3'ten vazgeçmemek adına kanata Alper'i koydu ve Robin yine yedek kaldı. Vitor Pereira sezon başında takımı 4-4-2 ile hazırladı ancak tutmayınca 4-3-3'e, Diego form tutunca 4-2-3-1'e döndü. Onun da kafası hala karışık. Yunan ligi gibi rahat sezonlar geçirebileceğini sanıyorsa yanılıyor. Türkiye ligi Pereira'nın çalıştığı en kaliteli lig.

Maç beklenildiği gibi Fenerbahçe'nin baskısıyla başladı. Çok iyi tempo yaptı Fenerbahçe. 10.dakikada Alper'in pasıyla Fernandao topu ağlara yolladı. Fernandao kaldığı yerden devam ediyordu. Baskı devam etti. İlk yarıda Volkan ekranlarda gözükmedi bile. Top vrmedi Fenerbahçe ilk yarıda . 37. dakikada Nani'nin sol tarafatan getirip verdiği milimetrik pasta kale çizgisi üstünde Fernandao ikinci kez golü buldu ve Van Persie konusunda Vitor Pereira'nın elini güçlendirdi. İlk yarı bu şekilde bitti. 

İkinci yarı işler değişti. Akhisar top oynamaya başladı. Fenerbahçe yine çıkmamaya başladı. Bir kanat ortasında Diego'nun elle müdahalesinden sonra hakem penaltı verdi. Doğru karar. Dünkü maçta x takımın oyuncusu, elle kontrol edip gol atmıştı. El kararı çıkmamıştı. Çünkü x takıma elle oynamak serbest. Neyse... Akhisar iyi oynamaya başladı. İyi top çevirdi ve Fenerbahçe'yi yordu. Duran topta Volkan'ın boşa çıkmasıyla ikinci golü yedi. Sonrasında çok baskı yaptı Fenerbahçe. Birçok gol kaçtı. Etkili şutlar, güzel ikiye birler geldi. Ama gol gelmedi.


Fotoğraf: FenerbahçeSk

Ve Fenerbahçe Akhisar'ı yine yenemedi.

Akhisar tescilli Fenerbahçe belalısı. Neo için Ajan Smith, Frodo için Gollum neyse Fenerbahçe için Akhisar o. Bir virüs. Her maçta Fenerbahçe'ye hata verdiriyor. Fenerbahçe'den isteğim şu: Puan kaybederken rakibin seni ezsin. Sayısız gol pozisyonuna girsin. Topu Fenerbahçe'ye göstermesin. Puan kaybedilen maçlara bakıyorum: Rize, Molde, Beşiktaş, Celtic ve Akhisar maçları. Toplam 11 yenilinmiş bu maçlarda. Toplam 11 pozisyon bile verilmemiş. Rakip yarım defa gelse gol atıyor. Aslında son zamanların en hatasız maçını çıkardı Alves-Kjaer ikilisi. Ama yine goller yenildi.

Maçın 2-0'dan 2-2 ye gelmesi, hele ki Kadıköy'de büyük hayal kırıklığı. Şener 15 maç üst üste oynadı. Error vermeye başladı. Gökhan'ın geri dönmesi lazım. Sürekli sakatlıklar geliyor. Diego tam form tutmuşken sakatlanıyor. Josef aynı şekilde. Volkan Şen takımın en iyilerindenken o da sakatlanıyor. Markoviç uçarken sakatlanıyor. Bir türlü bir oyuncu sürekli oynayamadı ön tarafta. Sabırlar azalmaya başladı. Görkemli kadro hala bekleneni veremiyor. Kendilerini bilmiyorlar.

Bence çözüm takımı birkaç sivrisinekle karanlık bir odaya kapatmak. 

BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER