Her nefes bir köprüdür...

Her nefes bir köprüdür...
Amazon Studio’nun,  “Mozart in The Jungle: Sex, Drug and Classical Music” adındaki New York Filarmoni Orkestrası'nda obua sanatçısı olan Blair Tindall'ın kariyerini ve deneyimlerini anlattığı aynı adlı kitabından esinlenerek ekrana uyarladığı ve başrollerinde Gael Garcia Bernal (Rodrigo), Lola Kirke (Hailey), Malcom McDowell (Thomas), Saffron Burrows (Cynthia) ve Bernadette Peters (Gloria) gibi oyuncuların rol aldığı 2014 yapımı komedi dizisi. İlk sezonu 25 dakikalık 10 bölümden oluşan dizinin senaristleri arasında Roman Coppola, Alex Timbers ve Jason Schwartzman var. Mozart in The Jungle'ın pilot da dahil olmak üzere üç bölümünü Paul Weitz yönetti. Dizinin yönetmenleri arasında Bart Freundlich (e3, e6), Adam Brooks ( e8), Roman Coppola (e7), Tricia Brock (e5) ve Daryl Wein (e9) var.  23 Aralık 2014'te 10 bölümün tamamı Amazon Prime’da yayınlandı. Dizi henüz ülkemizde bir yayıncı kuruluş tarafından satın alınmadı.

Dizinin adı sizi korkutmasın. Klasik Müzik hastası olmasanız da Mozart in The Jungle'ı izlemekten hoşlanma ihtimaliniz milyonda, milyar olabilir. Üstelik 25 dakikadan biraz fazla süren bu komedi dizisinde Roger Neill'in elinden çıkmış şahane klasik müzik eserleri icra ediliyor. Hikaye Orkestra Şefi Thomas'ın son konserinde başlıyor. Şefimiz artık orkestrayı yönetmeyecek ama bu onu bir daha görmeyeceğimiz anlamına da gelmiyor çünkü çok daha önemli ve kritik bir yönetici pozisyonuna atandığını hemen öğreniyoruz. Bu ayrılık, tahmin edebileceğiniz üzere aynı zamanda orkestraya yeni bir şef ve müzik direktörünün gelmesi demek. Gael Garcia Bernal de Rodrigo olarak bu aşamada devreye adeta bir müzik dehası, pop ikonu olarak giriyor. Böylece pilot bölümün ilk beş dakikasında Gloria, Thomas, Rodrigo, Hailey ve Cynthia'nın komik maceralarına merhaba demiş oluyorsunuz. Gerisi pilot bölümden alacağınız keyfe bağlı..

"Eski kafa- yeni kafa" çatışmasını klasik müzik gibi (affınıza sığınarak) elit ve görece az alıcısı olan bir tema üzerinden yola çıkarak anlatmaya kalkmak üstelik komik unsurlarla beslemek ilginç bir tercih gibi görünse de Mozart in The Jungle çok keyifli bir seri. Adından dolayı ön yargılı olmamanız gereken hikaye eşliğinde New York'un gece hayatına yansıyan yüzünü görme imkanı buluyorsanız. Meraklısı için biçilmiş kaftan! Dizinin taşıdığı şaka, bölümler ve dakikalar boyunca karnımı ağrıtarak gülmeme sebep olmadı. Hoş, ben şakadan da anlamam ve yapımcıların planları arasında "izleyenler gülmekten ölsün" diye bir madde olduğunu da düşünüyorum. Ölümüne gülmedim. Ancak dizinin zeki, yaratıcı ve tuhaf bir şekilde sizi hemen içine alan bir dünyası olduğu da aşikar.

Eğer yabancı dil sorununuz yoksa 10 bölümlük diziyi bir çırpıda Amazon Prime üzerinden izleyebilirsiniz. Üstelik pilot bölüm de Amazon üyelerine bedava..

Böyle işte..
R.






BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER