Emin Alper imzalı Kurak Günler filmi Cannes'da izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
17 Mayıs'ta başlayan ve 28 Mayıs'a kadar devam edecek Cannes Film Festivali'nin “Un Certain Regard” yani Belirli Bir Bakış bölümünde yarışan, ayrıca Queer Palmiye'ye de aday gösterilen film, dünya prömiyerini 23 Mayıs'ta gerçekleştirecek. Prömiyer, Debussy Theatre'da Türkiye saatiyle 10:00'da başlayacak. Ayrıca 24 ve 25 Mayıs'ta da
gösterimleri olacak.
Filmin başrol oyuncularından Ekin Koç, Üç Kuruş'un çekimleri tamamlandıktan sonra Cannes'a giderek diğer başrol oyuncusu Selahattin Paşalı ve yönetmen Emin Alper'le bir araya geldi. Festival alanından yaptığı paylaşımda Temmuz 2021'de Yeşilhisar'da devam eden çekimlerden benzer bir kareye de yer verdi. Selahattin Paşalı da benzer şekilde Cannes'dan yaptığı paylaşımlara devam ediyor.
Kurak Günler Hakkında:
Bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan Yanıklar kasabasına yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alan filmin başrollerini Selahattin Paşalı ve Ekin Koç paylaşırken yardımcı rollerde Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Yeninci, Sinan Demirer, Nizam Namidar, Ali Seçkiner Alıcı ve Eylül Ersöz yer alıyor.
Ay Yapım, Liman Film ve Zola Yapım’ın yapımcısı olduğu Kurak Günler T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden yapım desteği almıştı. Türkiye-Fransa-Almanya-Hollanda-Yunanistan-Hırvatistan ortak yapımı filmin Türkiye’de sonbaharda vizyona girmesi planlanıyor. Kurak Günler, Emin Alper’in dördüncü uzun metrajlı filmi.