Kısa Kısa: Chesapeake Shores ve Riviera

Kısa Kısa: Chesapeake Shores ve Riviera
Bu yazının konusu olarak da gelecek yaz mevsiminde yeni sezonlarıyla ekrana dönecek iki diziyi toparlayayım dedim.

1) Chesapeake Shores:

A.B.D.'nin kablolu kanallarından Hallmark Channel'ın dizisi. 9+10+10 bölümle üç sezonu geride bıraktı ve dördüncüsüyle ekrana dönecek. Sherryl Woods’un şimdiye kadar 14 romana ulaşan aynı isimli roman serisinden uyarlama. Aile dizisi türündeki dizinin başrollerinde Meghan Ory ve Jesse Metcalfe bulunuyor.

Dizide Abby Winters, kız kardeşi yardıma ihtiyaç duyunca yıllardır uğramadığı Chesapeake Shores’a döner. Kariyeri ve boşanma süreci arasında bocalayan Abby, hem yıllar önce kötü bir şekilde ayrıldığı eski sevgilisi Trace ile hem de eski aile meseleleriyle yüzleşmek durumunda kalır. Chesapeake Shores'un sezonlarında Abby haricindeki O'Brien ailesinin üyelerinin ve Trace'in hayatında neler olup bittiği de anlatılıyor. 

Not: Dizinin yayın hakkı ülkemizde Dizismart Premium'da ama Netflix Türkiye'de ilk sezonu da yer alıyor. 


** Diziye iki başrolü de tanıdığım için başladım. Elimizde tabiri caizse 'basit' bir dizi var. Hallmark zaten özellikle Noel'i konu alanlar olmak üzere izle-unut tarzı sabun köpüğü filmleriyle bilinen bir kanal. Bu da bir nevi öyle sayılır.

Oyunculuklarda veya senaryoda yardırmıyorlar tabii ki. Ama basit tarzıyla kafa dağıtmayı başardığını söyleyebilirim. Problemler veya olup bitenler daha içten ve günlük hayattan alınma. Sezonlarını tamamladığında daha fazlasını istediğim oluyor. Yaz aylarına uygun bir dizi olmasının da bunda payı var. Aile dizisi isteyenler beklentisini pek de yükseltmeden deneyebilir.

2- Riviera



İngiliz Sky Atlantic kanalının dizisi. İlk sezonu 10 bölüm sürdü, ikinci sezonu 23 Mayıs'ta başlayacak.

Julia Stiles'ın başrolünde olduğu dizi Georgina isminde bir kadının hikayesi üzerine kurulu. Kadrosunda Lena Olin, Adrian Lester, Iwan Rheon, Dimitri Leonidas ve Roxane Duran gibi isimler bulunuyor. İsmini hikayesinin ağırlıklı olarak geçtiği Fransız Rivierası'ndan alıyor.

Sanat eserleri toplamakla meşgul olan Georgina'nın milyarder kocası ile harika bir hayatı vardır ancak kocasının içinde olduğu yat havaya uçuverir. Polisin araştırmasından memnun olmayan Georgina kendi araştırmasını başlatır ve bu araştırma onu kocasının servetini aslında nasıl yaptığına kadar götürür. Böylece kendisini bir suç dünyasının içinde bulur.


** Julia Stiles'ı Dexter zamanından, Iwan Rheon'u da Misfits (Game of Thrones değil!) döneminden beri tanıyorum/severim. Ayrıca fragmanın/dizinin sunduğu 'Fransız Rivierası' ortamının ilgimi çektiğini söyleyebilirim. 

İngiliz veya genellersek Avrupa merkezli dizilerde manzara ve müzikler konusunda iyi iş çıkarıyorlar genelde. Dizi de bu açıdan fena gitmiyor doğruya doğruya. Sezonun ana konusunun içine girdikçe riviera ortamından biraz uzaklaştıklarını söyleyebilirim. Ama konunun gittiği yeri ve kadronun oyunculuğunu beğendiğimi hatırlıyorum.

Literatürü baştan yazmıyor elbette, göze takılan/daha iyi olabilirmiş tarafları veya dışarıda bundan daha iyisi de var tarzında alternatifleri mevcut. Ama bu dizi de Chesapeake Shores gibi tarzı ve türü sevenler için kendince yeterli bir alternatif diye düşünüyorum. İkinci sezonunda ilk sezonun (becerebilirlerse) daha üstüne çıkmaları dileğiyle.


BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER