Elit İşcan’ın kısa filmi Uyuyamadım, Eve Gidiyorum, Riga’da yarışıyor!

Elit İşcan’ın kısa filmi Uyuyamadım, Eve Gidiyorum, Riga’da yarışıyor!
Elit İşcan’ın yazıp yönettiği Uyuyamadım, Eve Gidiyorum” (I Couldn’t Sleep, I’m Going Home), dünya prömiyerini Baltık ülkelerinin en büyük kısa film etkinliği sayılan Riga Uluslararası Kısa Film Festivali 2ANNAS’da yapıyor. Film, Letonya’nın başkenti Riga’da düzenlenen ve bu yıl 30. kez gerçekleşecek festivalin uluslararası yarışmasında En İyi Film Ödülüiçin yarışacak.
 
“Beş Vakit” (2006), “Hayat Var” (2009), Oscar® adayı “Mustang” (2015), “Sibel” (2018) ve “Buradayım, İyiyim” (2025) gibi ödüllü filmlerdeki performanslarıyla tanıdığımız Elit İşcan’ın yazıp yönettiği Uyuyamadım, Eve Gidiyorum” (I Couldn’t Sleep, I’m Going Home), uluslararası yolculuğuna Baltık ülkelerinin en büyük kısa film etkinliği sayılan Riga Uluslararası Kısa Film Festivali 2ANNAS ile başlıyor.
 
YapımcılığınıElit İşcan ile Benjamin Kobusch’un üstlendiği ve Hamburg Schleswig-Holstein Film Fonu tarafından desteklenen film; Letonya’nın başkenti Riga’da düzenlenen ve 10-16 Nisan  2026 tarihleri arasında 30. kez gerçekleşecek festivalin Uluslararası Kısa Film Yarışması bölümünde jüri karşısına çıkacak.
 
Sabahın ilk ışıklarında bir çift
Elit İşcan’ın yönetmenlik kariyerini başlatan Uyuyamadım, Eve Gidiyorum, sabahın erken saatlerinde bir adam ve bir kadının paylaştığı sessiz ve kırılgan bir ana odaklanıyor. Seda Kaçak ve Benjamin Kobusch’un oynadığı filmin görüntü yönetmenliğini Rafael Kuhn, kurgusunu Elit İşcan üstlendi.
 
30 yıllık kısa film geleneği
Bu yıl 30. kez gerçekleşecek olan Riga Uluslararası Kısa Film Festivali 2ANNAS, Baltık Devletleri'nin en köklü ve prestijli sinema platformlarından biri sayılıyor. Avrupa Film Ödülleri (EFA) için aday belirleyen 30 festival arasında yer alan 2ANNAS, bu yılki Alternatif temasıyla yaratıcı özgürlüğü ve sinemanın deneysel doğasını ön plana çıkarıyor. 
 
 
Uyuyamadım-Eve-Gidiyorum_POSTER.jpg


Uyuyamadım, Eve Gidiyorum
I Couldn’t Sleep, I’m Going Home
 
2026, Almanya-Türkiye, 11’
Türkçe, Almanca; İngilizce altyazılı 
Renkli, DCP 2K, 5.1 Sound
 
Yazan & Yöneten: Elit İşcan
Yapımcı: Elit İşcan, Benjamin Kobusch

Oyuncular: Seda Kaçak, Benjamin Kobusch
Görüntü Yönetmeni: Rafael Kuhn
Kurgu: Elit İşcan
Set Tasarımı & Kostüm: Merve Kaplan
Ses Kayıt: Santiago Gómez García
Ses Tasarımı: Elit İşcan, Seda Kaçak
Renk Düzenleme: Barış Hoşabcıoğlu
Basın İletişim & PR: Uğur Yüksel | zu PR



BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER