Biz senle aynı yerinden vurulmuş, aynı yerinden kanayan, aynı yerinden acıyan âşıklar gibiyiz! *
Bu bölüm, gerçekten severek izlediğim iki sekans vardı: İlki, Ali’nin Derin’i birlikte olmaya iknaya çalışması diğeri de Derin ve Aslı yüzleşmesiydi. Özellikle Ali’nin “Aile ne demek, seninle öğrenmek istiyorum, baba olmak ne demek bilmiyorum ama hayallerim var!” deyişi tam yerinde, tam dozunda ve tam tonundaydı. Buna karşılık Derin’in işi “ya biz ya o…” noktasına getirmesini de anladım.(İnsanların böyle tercihe zorlanmasını hiç sevmesem de anladım, o konuşma o sonucu doğururdu.) Aslı’nın perişan hâline katlanamayıp onunla vedalaşmak isteyen Derin’i de doğru buldum. Hele o konuşmada “Yaralarımı hep sen sardın ama şimdi en büyük yaramsın!” deyişine kelimenin tam anlamıyla bayıldım. Baştan beri Aslı’nın sinsi ve kıskanç arkadaşlığı yanında Derin’in dostluğu bana daha sahici gelmişti ve o dostluğun mezarı başında bu cümle, gerçekten tam yerindeydi.
 
Bir şehri bir kelimeyle benim üstüme yıkarken sustu içimdeki *
 
Bu sahneleri yazıp çeken ekiple “Seyit hikâyesi”nin yaratıcılarının nasıl aynı olabildiklerini aklım hiç almıyor, maalesef.
 
Bana kalırsa bu öykünün bu tür gelip geçici ve abartılı aksiyonlara ihtiyacı yok. Giderek geriye çekilen Rauf Anne’ye, Şahin- Ali ilişkisine ağırlık verin, lezzet gelsin.
 
Bora, henüz tam rengini ortaya koymayan bir karakter bana göre, onun altı biraz daha dolsa merak ögesini o ayakta tutacak. Bora – Belgin – Tekin ilişkisinden iyi bir çatışma çıkacak. Bora “Basmayın frenime, ben buradan alıp yürüyeyim.” diyor, altı iyi doldurulursa öyküyü gerçekten zenginleştirecek. Rauf Anne’yi kriz çözücü olarak arıyor gözlerim. Keşke köfte ekmek satan adam olmanın dışında oradan aksa dizi. Yalvarıyorum Ebru, Yiğit ve lüzumsuz Seyit’le oyalamayın artık bizi.
 
Bölüm finaline bakılırsa haftaya yine Ali’nin sınavı var gibi duruyor. Tekin eski hâline döner mi dönmez mi bilemem ama Ali, kendi içinde bu sınavı zor geçer. Olayın geldiği noktaya hiç itirazım yok; sadece tutarlı, gerekçelendirilmiş ve birbirine iyi bağlanmış sahneler istiyorum.
 
* İşaretli tüm dizeler, Cem Adrian’a aittir.
BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER