Zarf skandalı ve Oscar'ın ardından akılda kalanlar

Bu sayfada da birazcık törenden bahsedelim.

Ben iki-üç yıldır olduğu gibi Digiturk'ün web yayınından takip ettim. Digiturk yayınını 00:00'da açıp 08:15'te kapattılar. Sonlara doğru birkaç dakikalığına yayın bir anda kapandı ama onun dışında bir sorun yaşamadım. Kopma falan olmadı.

O kadar uzun süre yayın yapmak kolay olmadığından Yekta Kopan'ı ve Özge Özpirinççi'yi tebrik etmemek olmaz. Ellerinden geldiği kadarını yaptılar. Gerçi itiraf etmem lazım, kırmızı halının resmen başladığı vakitten itibaren daha çok eğlenmeye başladım. Cem Yılmaz'ı tenzih etmekle birlikte öncesi o kadar da değildi. Yalnız içimde kalmasın, yazayım:

Konuk seçiminde filmlere biraz daha hakim isimleri biraraya getirebilirlerse daha güzel olabilir. Uzman olmalarına zaten gerek yok ama konuklardan filmleri izlemediğini duymak biraz tuhaf gelmiyor değil hani. Ama diğer yandan Ceylan Atınç'ın işine hakim ve ağzından ne çıktığını bilir haline bu törende de bayıldım. Mehmet Açar ve Melis Behlil'i takip etmesi de bana gör sorunsuzdu.

- Mahershala Ali, Moonlight filmiyle ödül kazanınca ödül kazanan ilk Müslüman oldu. Benden "Bu ilk mi? 89.'da?" tepkisi çıkıverdi. La La Land ile yönetmen Damien Chazelle ödül kazanınca 32 yaşıyla ödül alan en genç yönetmen oldu. La La Land 6/14 ile geceyi kapatmış oldu. Ayrıca Fantastik Canavarlar serisinin ilk filminin Görsel Efektler dalında ödül almasıyla Harry Potter evreninden bir film ilk kez ödül kazanmış oldu.

- Suice Squad'a En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı dalında ödül verince öyle bir film Oscar ödüllü film olmuş oldu. O da biraz tuhaf oldu.

* İkinci Hata

Törendeki bir diğer hata da anma bölümü olan In Memoriam'da yaşandı. Kostüm tasarımcısı Janet Patterson yerine yanlışlıkla hala hayatta olan yapımcı Jan Chapman'ın resmini kullandılar.


BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER