* Kitaba sadık kalmışlar diyebiliriz
Serinin ilk filmi ne kadar kitaba sadıksa bu da o derece sadık bir filmdi. Durum iyi diyebiliriz yani. Ama tabii ki bazı farklılıklar yok değil. Mesela Christian'ın psikiyatristi Dr. Flynn ve Kate'in kardeşi Ethan filmde yok. Ana'nın yeni koruması Sawyer'ı da görmüyoruz. (Gerçi onu gelecek filmde göreceğiz) Dert olmuyor yoklukları ama nihayetinde koymamışlar işte.
Bolca seks sahnesi var ama içinde dondurma ve bilardo masası içereni yok mesela. Bazı ufak tefek detaylar da var ama bence onlar filme kalsın. Dediğim gibi, rahatsız olmuyorsunuz.
* Dramanın cilve ile olan savaşı
Bu seriyle ilgili en kafama yatmayan ve olmaz olan Dakota Johnson'ın kendisi. Tamamen batırmayayım, elinden geleni yapmış da her insanın elinden gelen de bir yere kadar sonuçta.
Kadın cilve yapmaya ve seksi görünmeye çalışınca nasıl olmuyor anlatamam yani. Anlatılmaz da belki yaşanır. Tamam Ana'nın kendisi de çok farklı bir şey sayılmaz da böyle bir şey değil yani. Ama diğer yandan normal bir sahnede veya dramaya kayması gerektiğinde göze batmıyor. Jamie Dornan'ın varlığı zaten yetiyor ve ben onu Christian karakterine yakıştıranlardanım.
Elena beklediğimden biraz daha iyiydi, o yüzden Kim Basinger'e sevgiler. Mia'yı oynayan Rita Ora'yı sevecen yapalım derken bu sefer biraz ipin ucunu kaçırmışlar sanki. Gerisine bir diyeceğim yok. Şimdilik gelecek filmde Tyler Hoeclin'in Boyce Fox'unu, Brant Daugherty'nin Sawyer'ını ve Arielle Kebel'in Gia Matteo'sunu merak ettiğimi söyleyebilirim.
* Müzikleri çok iyi
Geçen filmde de olduğu gibi soundtrack işini çok iyi becermişler. Zayn ve Taylor Swift'in birlikte seslendirdiği I Don't Wanna Live Forever şarkısı daha film çıkmadan olay olduydu zaten. Üstelik bana kalırsa filmde kulağıma ondan daha iyi gelen bir-iki şarkı da oldu. Kullanıldıkları yere iyi uymalarından dolayı da olabilir.
* Film bittikten sonra hemen salonu terk etmeyin
Neden? Çünkü jenerik sonrası sahne var. Kısa ve gelecek filme dair bir şey. 2018'in Sevgililer Günü zamanında, tahminen 9 Şubat gibi üçüncü ve son film karşımıza gelecek malumunuz. Zaten Özgürlüğün Elli Tonu'nu ikinci film ile peş peşe çektiklerinden o da ellerinde hazır durumda. İzlediğim o dolu salonda sadece iki kişiydik, bari sizde aynısı olmasın.
Benim diyeceklerim bu şekilde efendim. Umarım Christian Grey'i siz de görürsünüz.