Kiralık Aşk: Defne'nin labirenti

İSO, Ömer'e söz vermesine rağmen ev tapusunu saklamaktan son anda vazgeçti. Defne, bilsin, öğrensin istedi. Yeni yanlışlara sürüklenmeden, Ömer ile arasına duvarlar girmeden, birbirlerini yargısız infaz yapmasınlar, sebeplerini bilsinler, mutluluklarına gölge düşürmesinler diye, Defne labirentinde hatalı kararlarla çıkmaz yollara Ömer ‘siz dalmasın diye... İSO açıklamak istedi.
 
Çalan bir telefonla, Defne'nin gözlerindeki ışık yerini üzüntüye ve korkuya bırakmıştı. Duygularına yenik düştüğünü söyleyen ve bunun için gerçeği yani Defne'nin sırrını mektup yazarak Ömer' e postalayan kendini bilmez Gallo vardı telefonda. Vardır böyle hadsizler hayatta Defne ‘cim. Başkasının aşkını çalmaya meraklı, kıskanç, hastalıklı, hayır cevabından anlamayan densizler hep şanslarını zorlarlar. Senin iyi dileklerle gönderdiğin Gallo, içindeki alacalı zehrini akıtmadan yollara koyulamamış ne yazık ki. Hem de mektup yazmış kaçıncı yüzyılın kafasıyla bilinmez diyeceğim ama vazgeçtim. İstanbul'un göbeğinde hop orda bisiklet, hop burada bisiklet kullanma şuursuzluğunu yaşayan birisine "göndere göndere mektup mu gönderdin" denmez.
 
Umarım o mektup yerine ulaşmaz. Sır ortaya çıkacaksa Defne tarafından açıklanarak gündeme gelmeli. Günden güne aşkları ile değişen Defne ve Ömer, güvenmeyi, birlikte hareket etmeyi öğrendiler. Aşklarına, sevgilerine, tutkularına, huzurlarına, mutluluklarına bu "sır" gölge düşüremeyecek. Affetmenin de aşka ait bir parça olduğunu benimseyecekler. Gülümsemelerle hatırlayacakları şahane bir geçmişleri ve gelecekleri olacak.
 
Kısa Notlarım:
1. Asansör sahnesini özlemişim.
2. Odalarda sıkıştırılan Defne, meydan okumayı da unutmadı.
3. Sinan’ın yazlık evi ve yaşanan köşe kapmacalar çok gülünçtü.
4. Çalan kapılar, sürekli aranan telefonlar ve öpüştürülemeyen klişe bir çift yaratma fikri hiç hoşuma gitmedi.
5. Defne'nin Ömer'i telefonla konuşturmamak için sergilediği performans bir şahaneydi.
6. Koriş'in ve Nero’nun da Gallo’nun gidişinden dolayı göbek atmalarına bayıldım.
7. Sude ve Deniz olur bence bir sakıncası yok. DefÖm'e bulaşmadıkları müddetçe.
8. Enseye dokunmalar, Ömer'i baştan çıkaran konuşmalar yapmalar, cüretkâr tavırlar, sonra da kuzu kuzu tuvalete kaçmalar pek komikti.
9. Nihan ve deli dolu halleri, ev konusunu saklayabilmesi, şiirden resme dem vurması çok güzeldi.
10. İkinci sezonu hep birlikte heyecanla izleyeceğimizin “ufuktaki ışığını “ görüyorum.
11. Her birinize bu hafta birer lavanta çiçeği gönderiyorum. Lavanta yuvadaki huzur, mutluluk ve umuttur.
Kalbi çocuk sevgisiyle atan herkesin "Anneler Günü Kutlu Olsun."
 
Mutlulukla ve neşeyle kalın... KA Perilerim/Severlerim
BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER