Netflix'in Türkiye'deki orijinal içerik sorumlusu Pelin Diştaş, Variety'ye yeni açıklamalarda bulundu

Netflix'in Türkiye'deki orijinal içerik sorumlusu Pelin Diştaş, Variety'ye yeni açıklamalarda bulundu
Netflix'in Türkiye'deki orijinal yapım içeriklerinden sorumlu isim Pelin Diştaş, Variety'ye röportaj verdi.

Türkiye'ye yönelik çalışmalarını Hollanda üzerinden yürüten Netflix'in Türkiye'de de bir ofis açacağı haberi Aralık ayında duyurulmuştu. Hatta ofis için bir iş ilanı yayınlandığı da basına yansıdı. Variety'nin yazısına göre Türkiye ofisi 2021'nin ikinci yarısında açılacak.

Şu an için geçici bir ofisin kullanıldığı şirkette Ocak ortası itibarıyla fiziksel olarak da çalışmaya dönüldü. Yerel sektöre bağlılıklarını dile getiren Diştaş, hepsi farklı aşamalarda olan 10 Türk orijinal yapım projeyi uzaktan idare etmenin zorluğuna dikkat çekti. Bu nedenle açılacak yeni ofisin hem Netflix hem de Türk yapımcılar için daha sağlıklı olacağını belirtti. 

Ancak Netflix'in Türkiye'deki fiziksel varlığı sadece içerikle alakalı yaramayacak. "Farklı türleri, farklı alanları ve kreatif yetenek çeşitliliğini nasıl şekillendirdiğimizle de ilgili," diyen Pelin Diştaş, örnek olaraksa hazırlıkları devam eden "Sıcak Kafa" ve "Kulüp" dizilerini örnek verdi.

Sıcak Kafa dizisi İstanbul'da dil ve konuşma yoluyla, zihinden zihne bulaşan bir delilik salgınının yayılmaya devam ettiği bir dönemde geçmekte. Birbirinden farklı karakterlerin bir gece kulübünde bir araya gelerek bir aile haline geldiği Kulüp dizisi ise 1950'li yılların İstanbul'unda geçen ve gerçek hayattan esinlenen bir drama dizisi.

Çekimlerine yakında başlanacak Pera Palas'ta Gece Yarısı'nı "Türk kültüründe ve tarihinde bir zaman yolculuğu macerası" olarak tanıtan Diştaş, Fatma dizisinden "Türkiye'de bir kadın olarak yaşamakla nasıl baş edildiğine dair bir alegori" olarak bahsetti ve "mideye bir yumruk olarak" niteledi. Variety'nin yazısında Diştaş'ın gurur duyduğunu belirttiği Kıvanç Tatlıtuğ ve Özge Özpirinçci'li yeni aksiyon gerilim dizisinin, sofistike bir karakter draması olarak bahsi geçen Uysallar'ın, Cem Yılmaz'ın hazırladığı Erşan Kuneri'nin de bahsi geçiyor.

Diştaş açıklamalarını "Türk dizileri yıllardır popüler ama biz hikayelerimizi farklı yollarla anlatıyoruz. Farklılık hem formattan -bölümü 2 saatten uzun, sezonu 35 bölüm süren dizilerin aksine- hem de tema ile anlatıdan geliyor. Yeteneklere özgürlük ve gerekli ölçüyü verdiğinizde otantik Türk vizyonunu ve harika hikaye anlatımını elde ediyorsunuz," şeklinde sürdürdü.

Variety'nin yazısında Netflix'teki orijinal ve lisanslı Türk dizi ve filmlerinin izlenme oranlarının %75'inin Türkiye dışından geldiği de yer alıyor. Netflix'in Türkiye yapımı ilk dizisi Hakan: Muhafız'ın ilk sezonunun ilk dört haftasında 10 milyondan fazla üye tarafından izlendiği açıklanmıştı. Dizilerin Netflix'teki popülaritesi nedeniyle Netflix, Türk yeteneklere uluslararası alanda yeni bir yol açmayı planlıyor.

Diştaş, konuyla ilgili "Türk oyunculara ve ekran arkasındaki yeteneklere uluslararası projelerde yer vereceğiz. Yakında Türk televizyonuyla ilgili bu benzeri görülmemiş gelişmeyle alakalı heyecan verici haberler gelecek," ifadelerine yer verdi.


BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER