Hayatta her şey biz insanlar için
Bunca badire boşuna atlatılmamıştır.
Literatüre “Poyraz Karayel twist’i” tabirini sokan güzide dizimiz bu sezon beni tatmin etmek konusunda hiç sıkıntı yaşamıyor. Fırsat buldukça birinci sezon güzellemeleri yapıp pek çok noktada dizinin gidişatını eleştirdiğimin farkındayım. Fakat açık konuşmak gerekirse, senaryo gerek aksiyon, gerek karakter-olay kurgusu bakımından oldukça iyi ilerliyor. İkinci sezonda pek yaşamadığım “Haftaya ne olacak?” merakını son zamanlarda sık deneyimliyorum. Dilerim böyle devam eder.
 
Diyaloglar açısından biraz vasat bulduğum 71. bölümün tek sıkıntısı zannedersem ki buydu. Zira Taşkafa’nın söylediği gibi, vallahi biz de özlemişiz bu kovalamaca hallerini, patlayan silahları falan. Ne saçma. Nevra’nın antagonist olarak karşımıza çıkması öyle güzel ki, gerçekten ana kötü karakterin bir kadın olması fikrine hayran olmakla meşgulüm son bir haftadır. Bu zamana kadar Poyraz Karayel’de kadın kötü karakter olarak kim vardı, sayacak olursak, aklıma gelen tek isim Begüm oluyor ki ona da daha çok eksik özne falan denebilir. Kötü sıfatından ziyade sorunlu betimlemesini hak eden bir karakterdi Begüm. O nedenle Karayel’ciler, yaşasın kötülükleri kadınlıklarının gölgesinde kalmayan, gerçekten kötü olabilen kadın karakterler.
 
Eda’nın her bölüm biraz daha sağlamlaşmasını karakter gelişimi açısından başarılı buluyorum. Bu ortadan kaybolan ajan olayının altından bir şeyler çıkacağı malumdu. Eda’nın öldüğünü söylediği sevgilisiyle Kerem arasında bağlantı kurabilmiş olanlarınız varsa tebrik edeyim, ben üzerinde pek düşünmemişim sanırım. Eda ve Poyraz arasındaki elektriğe ilk bölümden beri hayranım. Gerçekten çok güzel bir ikili oldular ve Funda Eryiğit diziye çok yakıştı. Rica ederim düşman etmeyin şu iki karakteri birbirine.
 
Eda’nın Poyraz’ı vurması birçoğunuz için güzel twist olmuş anladığım kadarıyla. (Ben spoiler yemiş olduğum için şaşıramadım.) Yine de meselenin Kerem boyutu beklenmedik oldu. Kim hangi tarafta, neden orada kestiremiyorum artık. Tek motivasyonu insanların canını sıkmak olan Nevra’nın Mümtaz’la derdi ne mesela? Mümtaz çok sempatik bir kötü karakterken bu rezil hallere nasıl düştü? Ya da Sayguner ailesi Yavuz’un ölümünü nasıl bu kadar kolay sineye çekti? Özellikle Melis babasının ölümünden çok adının karıştığı meseleler yüzünden etrafındakilere rezil olmuş olmanın derdinde. Bunca zamandır bize aralarında iyi bir ilişki varmış gibi gösterildiği için, karakter tutarlılığı açısından eksikler görüyorum. Şu Fatih-Songül-Melis konusuna da hiç girmeyeceğim çünkü bunlar hep konusuzluktan. Songül’cüm, 40. bölümde filan ölmüş olman gerekiyordu, kusura bakma güzelim.
 
Hepsi katil bunların.
 
Bu sezonun sonuna kadar Despina’nın “Ben adam öldürdüm!” yakarışlarını dinleyeceğiz anlaşılan. Bu biraz can sıkıcı ama size daha can sıkıcı bir şey söyleyeceğim: Kâinatta Bahri ve Despina çiftini sempatik bulabilen tek insan konumundayım zannedersem. (Instagram’daki BahDes shipper’larını ciddiye alamadığım için onları saymadım.) Yani evet, ara sıra ben de “Tanrım olamaz, öpüşecekler mi yoksa?!” diye tedirgin olup gözlerimi kaçırıyorum ekrandan (^^) ama bu bölümdeki yağmur sahnesi güzeldi be, yapmayın. (Linç geliyor.) Neyse bir saniye, toparlıyorum hemen.
 
Öncelikle Bahri Ev sahneleri eskiden olduğundan çok daha değerli benim için zira eskiye dair elimizde kalan az sayıda şeyden birisi orası. Dizinin geçmişini unutmayışını da pek bir sevdiğimden bahsi geçen sahnedeki Adil Topal dokundurması beni içine çekti. Bahri Baba’nın Despina’yı rahatlatmak için öldürdüğü ilk adamı anlatmaya çalışması, bunlar hep güzel detaylar ama özne konumundakiler Bahri ve Despina olduğu için burun kıvırıyorsunuz hemen. Aynı edebiyatı Sefer, Sema’ya yapsa aauuv olurdunuz yoksa, biliyorum. Havuz başı atmosferi ve yağan yağmur, mavi filtreyle tamamlanınca güzel renk uyumu yakalanmış. Karakterlerin kıyafet seçimleri de aynı metalik tonlarda. Sanırım çaresizliğin, hareket edememe hali ve eylemsizliğin sembolü olarak kullanılmış mavi tonu. Daha fazla canınızı sıkmayıp bu konuyu kapatıyorum. 

Yazı devam ediyor..
BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER