"Evet; sevgili Baba Candır takipçisi, EcHalci.. Biliyorum bık bık bıktın, çok bekledin, sabrettin ama gel biz şu -daha başlamamış olan- filmimizi başa saralım görünen o ki buna ihtiyacımız var, hem kabul et, sen de özledin (ÖZLEMEDİ).” dediler bize.
Açıkçası böyle bir hamle beklemiyordum. "Haluk-Şebo-Ece-Şeytanın Avukatı" dörtlüsü arasında yaşanacak sürprizlerden, kıskandırma hamlelerinden, hayal kırıklıklarından oluşan bir bölüm izleriz sanıyordum fragmanları da izlemediğimden. Ama gerçekten içimin acıdığı oturduğum yerde rahat duramadığım bir bölüm izledim. Bölümü kendi adıma beğendim, dizinin diğer cephelerinde de elle tutulur, gözle görülür gelişmeler vardı bence. (Ev-dükkan meselesi, tahlillerle oynayan Müjde’nin foyası ortaya çıktı, her ne kadar eve geri dönse de Ceylan’la ilgili güzel gelişmeler oldu.)
Kalk yerine yat ablacım, hadi.
Özgün Karaman’ı Çakıl Taşları’ndan tanıyorum çok sevdiğim bir diziydi. Maalesef apar topar final yapmıştı bildiğiniz ya da bilmediğiniz üzere.. Orada da Emrecan’a benzer bir karakteri canlandırıyordu daha hassas daha korkuları olan bir karakterdi hatırladığım kadarıyla. Ve en az orada olduğu kadar sempatik, yüzümüzü güldüren “ayy şapşik ya” dediğimiz bir karakter Emrecan.
Emrecan’ı evin küçüğü kardeşime benzetiyorum ikisi de multipotansiyel kişiliklere sahip, üstüne gidilince çok harika işler başaracak zekâya ve duyguya sahipler.. Tek bekledikleri aile bireylerinin özellikle BABA’nın ilgisini, güvenini hissetmek.. Bir şeyleri başarmak için ihtiyaçları var buna. Kabul, biraz tembeller ama hangimiz değiliz ki? Hem hangimiz tembelken bu kadar tatlıyız ki ^^ Demem o ki Emrecan bir cevherdir, işlensin efenim..
Aile demek..
Geçen de demiştim kimseye demediğim gibi Ece’ye de bencil, düşüncesiz, kendini düşünen kibirlinin teki diyemiyorum. İyi ki de dememişim. Ece yanlışları, hırsları, hataları, düşüncesizlikleri olan çok güçlü bir karakter ama farkına varıp bunları telafi eden aslında iyi niyetli bir karakter. Aynı zamanda biraz sert bir karakter olduğu için yumuşacık, melek gibi diyemiyorum tabii ki ama en azından bir hata yaptığı zaman "bunu şu yüzden böyle yaptı, aslında amacı o değildi" diyorum. O da sağolsun yüzümüzü kara çıkarmıyor.
Yazı devam ediyor..