The Vampire Diaries: Sonsuza Kadar Elveda

The Vampire Diaries: Sonsuza Kadar Elveda
İnsan nasıl kıyar?
Bundan yedi buçuk yıl kadar önce, Twilight zirve dönemindeyken The Vampire Diaries adında bir dizi başlamıştı. Ve dün gece yayınlanan bölüm sonrası sekiz sezon boyunca güncel olarak, çoğu bölümünü ertesi gün izlediğim bir diziye veda etmiş oldum. 171 bölümlük bir serüven. O nedenle ardından bir şeyler yazma ihtiyacı hissettim.

Bir yerden başlayayım, sonunu görürüz herhalde... Ama baştan söyleyeyim, finalini beğendiğim bir dizi oldu. Güzel, duygusal olsa da abartmayan bir final yapmışlar.

* Aklımdaki iki soru: Vicki ve Tedavi

1) Vicki:

Geçen bölümün ardından Vicki'nin çanı bir kez daha çalması yeterli diye düşünüyordum. Sonradan her beş dakikada çalması gereken bir sisteme çevirdiler. Nedenini pek anlamasam da hadi buna tamam. Peki, Damon neden Vicki'yi alıp bir yere kapatmadı ki?

Bulunduğu yerden kurtulması gerekiyor olabilir, çanı çalmaya kararlı da olabilir ama kapatıldığı yerden kurtulup çanı illa çalacak durumu mu var sanki? Mystic Falls'a bir şey olmasın dediğim değil de insan merak ediyor.

Tabii sonradan anladık ki diziye zaman kazandırmak için yapılan bir hamle gibi olmuş. 12x5=60. Neyse, çok da önemli değil. Bu kısmı "Finaldeyiz nasılsa," diyerek izledim.

2) Tedavi:

Aklımın almadığı belki de tek nokta tedavi olayı. Cevabı olan varsa lütfen beni de aydınlatsın.

Stefan 19. dakika içinde yine "60 yıl içinde ölmüş olacağım," deyince aklım yine almadı mesela. Malum Katherine tedaviyi alınca hızlıca gözlerimizin önünde yaşlanmıştı. 30. dakika civarı Stefan'ın Elena ile konuşması sırasında da bir konuşma yaptılar. Bu sefer de Damon'ın insan olduğunu öğrendik.

Ardından tedaviyi alarak insan olan Damon ve zaten insan Elena birlikte oldu falan. Efendim ben neyi kaçırdım, bunlar tedavinin konseptiyle mi oynamış oldular? Katherine 500+ yıllık vampir, bunlar yarısı kadar bile olmadığı için mi tedavi bunlarda yaşlanma etkisi yaratmadı? Bilemedim sayın seyirciler.

* Katherine'in Dönüşü



Bonnie'nin kalbi birkaç dakikalığına durdu diye Elena'nın uyanması diziye ihanet olurdu zaten. Ama dizinin en ünlü anlarından biri olan bu numarayı final için yapmalarına da bayıldım.

The Vampire Diaries'in en sevdiğim karakterlerini sıralamam gerekse Katherine'i ilk üçte bir yere alıveririm. Diziyi sevdiren en önemli unsurlardan biriydi benim için Katherine. Nina Dobrev'i de Elena'dan ziyade Katherine'i canlandırırken daha çok sevdim. Severek hatırlayacağım bir karakter de olacak.

Final bölümüne sadece Elena'yı değil, Katherine'i de geri getirmelerine o yüzden çok sevindim. Üstelik öleceğini bilerek izleyince negatif etkisi daha az oldu. Bazı yorumlarda, Katherine-Elena dönüşünün yavan olduğu, beklenen etkiyi yaratamadığını okudum ama benim için sorun olmadı.

BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER