Eccho Rights, yerli günlük dizileri portföyüne katmaya devam ediyor. Stockholm merkezli dağıtım şirketi, Kanal 7 ve yapımcı Film Yapım Merkezi'nin yeni dizisi Gelin'in (Behind the Veil) dağıtım haklarını aldı.
Haftada iki kez yayınlanmaya devam eden dizi, Eccho Rights ile Kanal 7 arasındaki en yeni iş birliği oldu. Şirket daha önce günlük dramalardan Elif, Yemin, Emanet, Esaret ve Rüzgarlı Tepe dizilerinin dağıtımını da üstlenmişti.
Başrollerini Talya Çelebi ve Cenay Türksever'in paylaştığı Gelin, hasta kardeşinin tedavi masraflarını karşılayabilmek için zengin bir bekârla mantık evliliği yapan genç bir kadının hikâyesini anlatıyor.
Eccho Rights diziyi önümüzdeki hafta Cannes'da MipTV'de tanıtacak.
Şirketin Türk dizilerinden sorumlu ismi Handan Özkubat, "Geçtiğimiz on yıl boyunca orijinal yapımlarıyla karşılıklı başarı elde ettiğimiz Kanal 7 ile ortaklaşa bu yeni oyunu pazara sunmak bizim için heyecan verici bir adım. Gelin, küresel bir izleyici kitlesinin taleplerini anlayan ancak bu klasik, romantik hikayeyi anlatmaya benzersiz bir yaklaşım getiren yapımların bir başka örneği," dedi.
Eccho Rights'ın diğer duyurusu ise Esaret dizisinden. Karamel Yapım'in yapımcılığını üstlendiği dizi, üçüncü sezonuyla devam edecek.
Eccho diziyi şu ana kadar Romanya, Bulgaristan, İsrail, Gürcistan, Bosna Hersek (Hayat TV), Kuzey Makedonya (Kanal 5), Sırbistan ve Karadağ dahil olmak üzere bir dizi Doğu Avrupa bölgesine lisanslandı.
Şirket geçtiğimiz günlerde Yalı Çapkını ve Sandık Kokusu dizilerinin yeni sezonuyla ekranda olacağını da duyurmuştu.