Nebula, Seyfi Teoman İlk Film Ödülü için de yarışacak!

Nebula, Seyfi Teoman İlk Film Ödülü için de yarışacak!
Yönetmen Tarık Aktaş’ın ilk uzun metraj filmi “Nebula”, 38. İstanbul Film Festivali’nin Altın Lale Ödülü için hem Ulusal ve Uluslararası Yarışma bölümlerinde, hem de Seyfi Teoman İlk Film Ödülü için yarışacak! Toprağından öğrenen, kendisini ve coğrafyasını tanıyarak bilgeleşen Anadolu insanını, insanlığa anlatan “Nebula”nın festival kapsamındaki gösterimi, film ekibinin katılımıyla 14 Nisan 2019 Pazar akşamı saat 21.30’da, Atlas Sineması’nda gerçekleşecek.
 
71. Locarno Film Festivali’nde yönetmen Tarık Aktaş’a En İyi Yeni Yönetmen ödülünü kazandıran “Nebula”nın İstanbul Film Festivali kapsamındaki gösterimi heyecanla bekleniyor.Çocukken ölü bir at bulan Hay’ın yetişkinliğine kadar doğa-insan uyumunu sorgulamasını konu edinen Aktaş’ın ilk uzun metraj filmi “Nebula” seyirciyi, hayatın sunduğu ve çoğunlukla insanlar tarafından fark edilemeyen nimetlerle yüzleştiriyor.
 
Sibirya’da gerçekleşen Ateş Ruhu Festivali 2019’da ‘En İyi Uluslararası İlk Film’ kategorisinde yarışan “Nebula”, ikinci büyük ödül olan ‘Silver Taiga’ya layık görülmüştü. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Yapım Desteği fonunu alan film; İstanbul Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen Köprüde Buluşmalar etkinliğinde 250 film arasında ilk 8’e girerek büyük ödül olan Film Geliştirme Ödülü’ne de hak kazanmıştı.“Nebula”, AFI Fest (Los Angeles), Selanik Film Festivali, Hong Kong Uluslararası Film Festivali ve Rotterdam Uluslararası Film Festivali’nin özel seçkisinde yer almıştı.
 
“Nebula”da Barış Mert Bilgi, Ali Yavuz Ilman, Ömer Bora, Serkan Aydın, Dilara Topuklular, Hasan Türker, Serkan Özsalgıncı, Mümin Süren gibi isimler yer alıyor. Güneş Şekeroğlu’nun yapımcı, Barış Yıldırım’ın uygulayıcı yapımcı olduğu Hay Film yapımı “Nebula”nın görüntü yönetmenliğini Necmettin Akdeniz, kurgusunu ise Osman Bayraktaroğlu üstleniyor. Barkın Engin’ın ses tasarımını, Hayvanlar Alemi’nin müziklerini yaptığı filmde, özel efektler Oğuz Kocaoğlu, görsel efektler ise Genius Park imzası taşıyor.
 
Dağıtımcılığını Kurmaca Film’in yaptığı “Nebula”, 38. İstanbul Film Festivali kapsamında, 14 Nisan 2019 Pazar akşamı saat 21.30’da Atlas Sineması’nda sinemaseverlerle buluşacak.




BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER