3. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması için başvurular başladı!

3. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması için başvurular başladı!
DenizBank’ın kültür ve sanatı toplumun geniş kesimleri ile buluşturma misyonu doğrultusunda, Türsak Vakfı işbirliğinde hayata geçirdiği 3. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması için başvurular başladı.

Sinema sanatının gelişimine destek sunmak amacıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen projeyi değerlendiren DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, "DenizBank olarak kültür ve sanatın tüm dallarına kurulduğumuz günden bu yana destek vermeyi toplumsal görev bildik. Geride bıraktığımız 2 senelik süreçte, hikayeleriyle, senaryolarıyla Türk sinemasına iz bırakacağına inandığımız genç yeteneklere ulaştık. Bu yıl da senaryo konusunda hevesi olan profesyonel ya da amatör ruha sahip tüm senaristlerimizi yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz” dedi.

İşbirliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yaşar, "DenizBank ile başlattığımız bu projenin asıl amacı sinemamızın en büyük ve belirleyici ihtiyacı olarak gördüğümüz iyi senaryo yazımının altyapı ve geleneğini oluşturmak, onu çağdaş sinemanın bilgi birikim ve senaryo aktörleriyle buluşturmaktır. Büyük bir ilgi gören ve her yıl daha da geliştirerek 3.sünü gerçekleştirdiğimiz bu etkinliği Türk sinemasına emek veren herkese armağan ediyoruz” dedi.

DenizBank, kültür ve sanatın her dalını toplum için erişilebilir kılmak vizyonu kapsamında, yetenekli senaristlerin kendilerini ifade etmelerine katkı sunmak üzere Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ile DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması'nın üçüncüsünü hayata geçiriyor.

Yetenekli senaristler için özgün platform
Türkiye’de sinema ve senaryo konusunu gündeme taşımak ve senaryo yazma konusunda isteği olanlara alan açmak amacıyla iki yıldır başarıyla sürdürülen DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması’nın üçüncüsünde projelerin seçimi iki aşamalı olarak yapılacak.

Ön jürinin yapacağı değerlendirmeyi geçecek 20 senaryo projesi; TÜRSAK adına Yarışma Küratörü Gökhan Mutlay ve Ömer Faruk Sorak’ın başkanlığını yaptığı; Devrim Yakut, Esin Küçüktepepınar, Gülin Üstün, Perihan Yücel, Sertaç Demirtaş, Suavi Doğan, Şebnem Aksoy ve Timur Savcı’dan oluşan ana jüri tarafından ikinci bir değerlendirmeye alınacak. Ana jürinin yapacağı değerlendirme sonrası belirlenecek ilk üç senaryo ödül töreni gecesinde açıklanacak.

Birinci seçilecek eser 30.000 TL para ödülü ve yabancı bir senaristten senaryo doktorluğu, ikinci seçilecek eser 15.000 TL ve Türk bir senaristten senaryo danışmanlığı, üçüncü seçilecek eser ise 10.000 TL ve Türk bir senaristten senaryo danışmanlığı ile ödüllendirilecek.

En iyi film kategorisinde ise Alin Taşçıyan, Burak Sağyaşar, Cemal Okan, Cihan Aslı Filiz, Demir Karahan, Kadir Doğulu ve Pelin Karahan’dan oluşan jüri en iyi filmi seçecek. Yarışmanın En İyi İlk Film ayağını kazanacak eser, 25.000 TL tutarındaki Özel DenizBank Ödülü’ne hak kazanacak.

“Sanata Evet demeyi sürdüreceğiz”

Projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, şöyle konuştu: “DenizBank olarak kurulduğumuz günden bu yana ülkemizin gelecek nesillerine sağlıklı bir miras bırakmak amacıyla, sanatı topuma yakınlaştıracak projelere yatırım yapıyoruz. TÜRSAK ile 3. yılına giren işbirliğimiz ile de sinema sanatına gönül vermiş yetenekli senarist gençlerimizin kendilerini ifade edebilecekleri bir alan yaratmaktan mutluluk duyuyoruz. Kültür ve sanatın gelişimi ve geniş kitleler tarafından erişilebilirliğinin, ülkemizin aydınlık yarınları için önemli bir gösterge olduğu bilinciyle, bu alanlara desteğimizi sürdüreceğiz”.

“Türk sinemasına emek veren herkese armağan olsun”

TÜRSAK adına değerlendirmelerde bulunan TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yaşar konuşmasında 3.sünü gerçekleştirdikleri yarışmayı Türk sinemasına emek veren herkese armağan ettiklerini söyledi. Yaşar; “ “Film kağıt üzerinde biter” der iyi prodüktörler, bu sağlam bir senaryodur. Bir filmin kaderi, her şeyidir. İyi bir senaryo yoksa, iyi bir film de yoktur. Onca emek, onca çaba, onca fikir, onca para, onca hayal uçup gider. İyi senaryo yaratıcılık demek, iyi senaryo, mimari demek, iyi senaryo hikaye, karakter, çatışma ve matematik demektir. İyi senaryo; bilgi, bilimsellik ve tecrübeyle yeteneğin terbiye edilmesi demektir. Bu nedenle hayata geçirdiğimiz yarışmayı çok önemsiyor, DenizBank’a da katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.”

Yarışma için son başvuru tarihi 9 Temmuz 2018

3. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması için son başvuru tarihi 9 Temmuz 2018. Hem Senaryo hem de film için başvuru yapacak adayların eserlerinin, daha önce herhangi bir yarışmada yer almamış olması gerekiyor. Yarışmaya ilişkin detaylar www.tursak.org.tr internet sitesinden öğrenilebiliyor.

Kazanan projeler uluslararası yarışmalara ve destekçi kurumlara gönderilecek
Yarışmada kazanan ilk üç projenin senaristi, senaryoların geliştirilmesine dair en az üç aşamalı, kapsamlı bir çalışma yapacaklar. Danışmanla yapılacak toplantılar sonrası senaristler, senaryo doktorunun bitiş kararına dek senaryolarını geliştirmeye devam ederken, kazanılan ödül tutarı da çalışma evreleri tamamlandıkça bölünerek verilecek. Tamamlanan senaryolar, TÜRSAK Vakfı’nın desteği ile uluslararası yarışmalara ve destekçi kurumlara gönderilecek. Aynı zamanda birinci seçilen eser, Taff Yapım Şirketi’nin senaryo bölümüne sunulacak ve değerlendirme sonucunda kabul edilmesi durumunda filme çekilecek.



BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER