MIPCOM: CanneSeries'den yeni bir dizi festivali geliyor!

MIPCOM: CanneSeries'den yeni bir dizi festivali geliyor!
Dünyanın önde gelen içerik fuarı MIPCOM'un ilk günü kapsamında CanneSeries ilki düzenlenecek The International Cannes Series Festival'i duyurdu. Festivalin açılışı gelecek nisan ayında yapılacak ve programının bir kısmı da açıklandı.

4-11 Nisan arasında düzenlenecek festivalde CanneSeries resmi ve dijital yarışma düzenlemenin yanında bir hafta boyunca ücretsiz screener imkanı da sağlayacak. Bununla birlikte "In Development" etkinliğiyle endüstri temsilcileri bir araya gelebilecek.

Cannes Drama Creative Forum'un destek verdiği In Development'ta yazarlar, yapımcılar, finansal ortaklar, editörler, dağıtımcılar ve yetenek ajansları yer alacak. Paneller, konuşmalar düzenlenecek ve tarafların bir araya gelebileceği toplantılar olacak.

Yapılan basın açıklamasında In Development'ın temsilcilerinin arasında Rola Bauer (Studiocanal TV), Jimmy Desmarais (Altantique Productions), Ben Donald (BBC Worldwide), Marie Jacobson (Sony Pictures Television Networks), Katie O’Connell ( Platform One Media), Christian Wilander (Pinewood Television), Philipp Steffens (RTL Television) ve Anna Winger (Deutschland 83/86) yer almakta.

CanneSeries'in sanat yönetmeni Albin Lewi, resmi yarışmada dünyanın her tarafından yarım saatlik ve bir saatlik dizilerin olacağını, dünya prömiyerleriyle birlikte sadece ilk sezonları dahil edeceklerini belirtti. Her tür ve format da bu yapımların arasında yer alabilecek.

Festivalin ilkinde jüri başkanlığı yapacak isimse Danimarka'nın Borgen dizisi sayesinde geniş bir kitle tarafından tanınan Sisde Babett Knudsen. Knudsen'ın kariyerinde After the Wedding, The Duke of Burgundy ve Inferno gibi yapımlar da bulunuyor. Aktris Courted filmiyle Cesar Ödülü kazanmıştı.

"CanneSeries'in ilkine başkanlık yapacak olmak bir onur ve Cannes'ın diziler için kendi festivalini düzenleyecek olmasından dolayı memnunum. Yeni yetenekler ve ilginç diziler keşfetmeyi sabırsızlıkla bekliyorum."

CanneSeries resmi yarışmaya katılacakları ve diğer jüri üyelerini gelecek yıl içinde açıklayacak.

BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER