Yaklaşık on gün önce HBO'nun sevilen ve bol ödüllü dizisi Game of Thrones için dört uzantı projenin masada olduğu haberini almıştık.
Dizinin uyarlandığı roman serisinin yazarı George R.R. Martin yaptığı açıklamayla projelere dair ilk bilgileri paylaştı. "Ben geçen hafta Los Angeles'a vardığımda dört senaryo vardı, ayrıldığımda beş tane oldu. Orijinal dörde bir de beşinci yazar ekledik" diyen yazar, senaristin ismini açıklamasa da erkek olduğunu ve Westeros'u çok sevdiğini söyledi.
Daha önce uzantıların detayları hakkında bilgi verilmese de Martin bu konuda da biraz konuştu ve şunları söyledi:
-- Yeni projeler arasında Dunk & Egg ve Robert'ın İsyani yok.
İkincisinin olmama nedeni kitap serisi bitene kadar isyanla alakalı önemli her şeyi bilecek olmamız. Sürpriz ya da açıklanması gereken bir şey kalmayacak. İlkinin nedeni ise Martin'in şimdiye kadar üç tane çıkan Dunk & Egg hikayelerine devam etmeye niyetli olması. Yavaş yazmayı tercih eden yazarın hızı dizinin hızını karşılamayacağı düşüncesinden dolayı yazar bu fikre yanaşmamış.
-- Martin ayrıca muhtemel projelerin dizinin hikayesinin sonrasını değil öncesini anlatan bir dünyada geçeceğinin ipucunu da verdi. Bunların bazıları Westeros'da geçmeyebilirmiş ve öncesinde geçmesi sebebiyle diziden tanıdığımız oyuncuların yeni dizilerde yer alması beklenmiyormuş.
Game of Thrones yedi bölümlük yeni sezonuyla 16 Temmuz'da geri dönüyor.