II. Dünya Savaşı Zamanında Geçen 5 Yeni Dizi

II. Dünya Savaşı Zamanında Geçen 5 Yeni Dizi
Apple TV+
Ekran mevzu olduğunda modası asla geçmeyen dönemlerden birisi II. Dünya Savaşı malum. Özellikle de Hollywood dönüp dönüp savaş döneminde geçen dramaları anlatmaya halen pek bayılıyor. Son dönemde yine II. Dünya Savaşı'nı merkezine alan dizilerin sayısında gözle görülür bir artış oldu.

Ben de arkasında bıraktığımız dizi sezonunda (2023-2024) izleyiciyle buluşan 5 yeni diziyi bir araya getirerek bir yazıyla kısaca tanıtayım dedim.

1) All the Light We Cannot See



Netflix'in ekrana getirdiği 4 bölümlük bir mini dizi. 2 Kasım'da izleyiciyle buluştu. Anthony Doerr’un Pulitzer ödüllü çok satılan romanından uyarlandı ve "Göremediğimiz Tüm Işıklar" ismiyle de kendisine rastlamak mümkün.

On yıllık bir zaman dilimini kapsayan All the Light We Cannot See, II. Dünya Savaşı sırasında amcasının yanına sığınan Marie-Laure Leblanc adlı görme engelli Fransız kızın ve radyo tamiri uzmanı olan Werner Pfennig adlı zeki Alman gencinin kesişen yaşamlarına odaklanıyor. İkili, aralarındaki gizli bağ sayesinde, insanlığa olan inançlarını korumayı ve umutlarını yitirmemeyi başarıyor.

Shawn Levy'nin şirketi 21 Laps Entertainment'ın yapımcılığında hazırlandı. Dört bölümden oluşan mini dizinin senaryosunu Steven Knight (Peaky Blinders) kaleme aldı. Dizide Louis Hofmann, Lars Eidinger, Marion Bailey, Hugh Laurie ve Mark Ruffalo’nun yanı sıra genç yetenek Aria Mia Loberti rol alıyor.



2) Masters of the Air



Apple'ın dijital platformu Apple TV+'ın mini dizisi olarak 26 Ocak'ta ekrana gelmeye başladı. Sezonu 9 bölümden oluşuyor.

HBO'nun Emmy ödüllü kült dizileri Band of Brothers (2001) ve The Pacific'in (2010) devamı niteliğinde bir II. Dünya Savaşı draması olan Masters of the Air, Donald L. Miller'ın kaleme aldığı aynı isimli romandan uyarlandı. Dizinin yapımcıları arasında diğer iki dizide olduğu gibi Steven Spielberg (Amblin Television) ve Tom Hanks (Playtone) de yer alıyor. Senaryoyu ise John Orloff (Band of Brothers) ve Graham Yost kaleme aldı.

II. Dünya Savaşı'nda savaşı Hitler'in kapısına getiren ve ABD adına bomba uzmanı olarak havada görev alan Amerikan askerlerinin hikayesini anlatan dizinin kadrosunda Austin Butler, Callum Turner, Barry Keoghan, Anthony Boyle, Rafferty Law, Ben Radcliffe, David Shields, Edward Ashley, Elliot Warren, Nate Mann ve Ncuti Gatwa gibi isimler yer alıyor.



3) The New Look



Yine Apple TV+'ta ekrana gelen bir dizi. 10 bölümlük sezonu 14 Şubat'ta başladı.

Todd A. Kessler (Bloodline, Damages) imzalı dizi, gerçek olaylardan ilham alınarak hazırlandı ve çekimleri Paris'te gerçekleşti. Dizi, ünlü moda tasarımcıları Christian Dior, Coco Chanel, Pierre Balmain, Cristóbal Balenciaga ve diğerlerinin II. Dünya Savaşı döneminde yaşadıklarına ve savaşı atlatmalarıyla birlikte modern modayı başlatmalarına odaklanıyor.

Emmy ödüllü Ben Mendelsohn (Bloodline) Christian Dior'u, Oscar ödüllü Juliette Binoche (The English Patient) ise Coco Chanel'i canlandırıyor. Kadrosunda Maisie Williams, John Malkovich, Emily Mortimer, Claes Bang, David Kammenos, Nuno Lopes, Thomas Poitevin, Michael Carter ve Glenn Close da yer alıyor. The New Look'un yapımını Apple Studios ve DB-AK Productions üstlendi.

Bu yazıdaki diğer yapımların aksine mini dizi etiketine sahip değil. Dizi, sezonun geneli itibarıyla 'tam' bir anlatıma sahip olsa da yapım ekibinin devam etmeye niyeti bulunuyor. Apple ise bu yazı itibarıyla henüz dizinin geleceğiyle ilgili kararını açıklamadı.



4) The Tattooist of Auschwitz



Peacock ve Sky imzalı bir mini dizi. 6 bölümlük sezonu 2 Mayıs'ta izleyiciyle buluştu.

Heather Morris’in 2018’de yayımlanan aynı adlı kitabından uyarlanan mini dizide Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Melanie Lynskey, Jonas Nay, Adam Karst, Gabriel Constantin, Karin Ann ve Farina Flebbe rol alıyor. 

Dizi, II. Dünya Savaşı sırasında Auschwitz-Birkenau toplama kampında mahkumların kollarına kimlik numaralarını dövme yapma işi verilen Yahudi bir mahkum olan Lali Sokolov’un gerçek hayat hikâyesini anlatıyor. Lali, bir yandan da başından geçenleri günümüz zamanında bir gazeteciye, yani Morris'e anlatarak röportaj veriyor.

Tali Shalom-Ezer (My Days of Mercy) bölümlerin yönetmenliğini üstlendi. Senaryo ekibinde Jacquelin Perske, Gabbie Asher ve Evan Placey bulunuyor. Heather Morris, danışman olarak yer alıyor. Synchronicity Films'in yapımcısı olduğu dizi, Sky Studios, Peacock, NBCUniversal Global Distribution ve All3Media International ortaklığıyla ekrana taşındı.


5) We Were the Lucky Ones



Hulu'nun ekrana getirdiği dizilerden. Georgia Hunter’ın 2017’de yayımlanan aynı adlı çok satan kitabından uyarlandı. Mini dizi ve sezonu 8 bölümden oluşuyor. Old 320 Sycamore (Hamilton, Fosse/Verdon) ve 20th Television yapımını üstlendi. Kitabın yazarı Georgia Hunter, yönetici yapımcıları arasında.

Dizide II. Dünya Savaşı’nın başlangıcında ayrılan, hayatta kalmaya ve yeniden bir araya gelmeye kararlı bir Yahudi ailenin gerçek hikayesinden esinleniliyor. 1939 baharında Kurc ailesinin üç kuşağı, savaş yaklaşırken bile normal bir hayat yaşamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama Avrupa’yı saran dehşet kaçınılmaz hale geliyor ve her biri farklı köşelere savruluyor.

Dizide Joey King, Logan Lerman, Hadas Yaron, Henry Lloyd-Hughes, Amit Rahav, Sam Woolf, Michael Aloni, Moran Rosenblatt, Eva Feiler, Lior Ashkenazi ve Robin Weigert rol alıyor. Erica Lipez (The Morning Show, Bates Motel) yazarı, yönetici ve yürütücü yapımcısı. Thomas Kail (Hamilton, Fosse/Verdon) yönetmeni ve yürütücü yapımcılarından. Georgia Hunter ise dizide yönetici yapımcılardan birisi olarak yer aldı.



BİZE YAZIN!
Ad
Soyad
e-mail
Mesajınız
GÖNDER