Kendi uluslararası dijital yayın platformunu açmaya hazırlanan TRT'de çalışmalar son sürat devam ediyor.
Bugün Cannes'da başlayan içerik fuarı MIPTV öncesi C21 Media'ya
konuşan TRT'nin satış ve reklam sorumlusu Mustafa İlbeyli, platformun Latin Amerika, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA), Avrupa'nın bir kısmı, Hindistan ve Pakistan'da bu yıl içinde açılacağını açıkladı.
Platform, açılışla birlikte birçok özel (exclusive) yapımı da izleyiciyle buluşturacak. Henüz ismi resmi olarak duyurulmayan dijital platform hibrit modelde yayında olacak. Yani hem reklamlı hem de ücretli üyelik seçenekleri bulunacak. İlbeyli'nin açıklamasına göre platformun açılışında 20 ila 30 yeni yapım yer alacak ve onları her yıl en az 30-40 özel yapım takip edecek.
Dizi bölümleri 40-50 dakika aralığında, yani ortalama bir Türk dizisi bölümünden oldukça kısa olacak. Türkiye'de de kullanıma sunulacak olan yeni platform; dizi, belgesel, film ve çocuklara özel yapımlar da dahil olmak üzere çok çeşitli bir içerik yelpazesini izleyicisiyle buluşturacak.