Kanal D ekranlarında Cumartesi günleri ekrana gelen Bir Umut yeter dizisinin geçen hafta yayınlanan bölümünde Çerkesler için sarf edilen cümlelerden duyulan rahatsızlık için, kanal bir basın açıklaması yayınladı.
İşte bahsi geçen sahne:
İşte o açıklama:
Sayın Nusret Baş, Çerkes Dernekleri Federasyonu Başkanı,
Sayın Yaşar Arslankaya, Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanıi
Ve diğer tüm Çerkes Sivil Toplum Örgütleri kurumsal kimliği altında bütün Çerkes toplumuna duyurumuzdur.
Kanal D ekranımızda, 6 Ekim 2018 Cumartesi akşamı yayınlanan Bir Umut Yeter isimli dizimizin 2.bölümünde, Çerkes vatandaşlarımızın tepkisine sebep olan hususlar bulunduğunu kamuoyundan öğrenmiş bulunuyoruz.
Konu incelendiğinde; bir kasıtla yapılmamış, tesadüfen bağımsız diyalogların birbiriyle illiyetli olduğu ve Çerkes vatandaşlarımızı hedef aldığı izlenimini verdiğini gelen tepkilerden anlamış bulunuyoruz.
Kanal D ve MF Yapım ailesi, senaristimiz Melis Civelek ve tüm oyuncularımız olarak hiçbir vatandaş ayrımı yapmadan tüm Türkiye’yi sevgi ve saygıyla kucakladığımızı belirtmek isteriz.
Konuyla ilgili tüm Çerkes vatandaşlarımız ve ilgili derneklerden , istemeden ve gözden kaçarak yarattığımız hassasiyet için özür dilemeyi borç biliriz.
Kamuoyuna duyurulur.